Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Να συμμετέχουν στα farmers markets και οι νέοι που δεν έχουν εγγραφεί ακόμα στο Μητρώο Αγροτών


Την συμμετοχή στα Farmers Market και των νέων αγροτών που δεν είναι ακόμα εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών ζητάει ο πρώην πρόεδρος της ΕΝΑ Πρέβεζας κ. Λεωνίδας Ραβανός. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στον ΑγροΤύπο, η διαδικασία για εγγραφή ενός νέου στο Μητρώο είναι πολύ χρονοβόρα και αυτό δεν βοηθάει τους νέους που θέλουν να διαθέσουν τα προϊόντα τους μέσω των Farmers Market. Επιπλέον ο κ. Ραβανός αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που συντονίζει για την δημιουργία της Πανηπειρώτικης Ένωσης Αγροτών. «Είναι μια προσπάθεια που χρειάζεται χρόνο. Οι αγρότες έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα αλλά χρειάζεται και οργάνωση», σημειώνει ο κ. Ραβανός.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του κ. Ραβανού στον ΑγροΤύπο:

  • Κ. Ραβανέ έχει προχωρήσει το θέμα με την λειτουργία με τα Farmers Market; Είστε ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί με το θέμα. Ποια είναι η ενημέρωση που έχετε;
Με ενημέρωσαν από το ΥπΑΑΤ, ότι ολοκληρώνεται το θέμα λειτουργίας των Farmers Market. Η μεγαλύτερη διαφωνία που έχουμε είναι ότι τίθεται ο όρος, προκειμένου να συμμετέχει κάποιος σε αυτές θα πρέπει να είναι επαγγελματίας αγρότης. Όμως ένας νέος ο οποίος είναι άνεργος και θέλει να γίνει αγρότης και να πουλάει τα προϊόντα του στα Farmers Market δεν μπορεί να το κάνει διότι δεν είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αγροτών. Ωστόσο προκειμένου να εγγραφή κάποιος σε αυτό θέλει τουλάχιστον ενάμιση χρόνο.
  • Υπάρχει πιθανότητα διόρθωσης αυτού του όρου ώστε να μπορούν να ενταχθούν περισσότεροι αγρότες σε αυτές;
Σε επικοινωνία που είχαμε με τους συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, μας ενημέρωσαν ότι θα εξετάσουν το αίτημά μας. Ας ελπίσουμε ότι θα επιλυθεί και αυτό γιατί το ενδιαφέρον των νέων είναι μεγάλο και σίγουρα με τον τρόπο αυτό θα βοηθηθεί η πρωτογενής παραγωγή.
  • Έχετε ξεκινήσει και μια προσπάθεια για την δημιουργία της Πανηπειρώτικης Ένωσης Αγροτών. Σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτή η προσπάθεια;
Όσον αφορά την Πανηπειρώτικη Ένωση Αγροτών προχωράμε. Αλλά είναι μια προσπάθεια που χρειάζεται χρόνο. Είμαστε σε συνεννόηση με την Ηγουμενίτσα και με τα Ιωάννινα ώστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ένα σύλλογο στην Περιφέρεια προκειμένου να έχουμε καλύτερη εκπροσώπηση. Οι αγρότες έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα αλλά χρειάζεται και οργάνωση.

ΠΗΓΗ : agrotypos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου