Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Διατροφική συνεργασία Δυτικής Ελλάδας και Ολλανδίας

Διατροφική συνεργασία Δυτικής Ελλάδας και Ολλανδίας

Τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Δυτική Ελλάδας και της Ολλανδίας συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, με τον Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Γιάν Βερστίγκ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το πρωί της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου.
Ο Πρέσβης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του νέου εργοστασίου της ΝΟΥΝΟΥ στη ΒΙΠΕ της Πάτρας, Βασίλη Κυριακόπουλο, είχε σύσκεψη με τον κ. Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Γιώργο Αγγελόπουλο και την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας, Διονυσία Μαράτου.

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε στον κ. Βερστίγκ τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η περιοχή και συμφώνησαν πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία όσον αφορά την αγροτική παραγωγή, ιδίως στα θέματα μεταφοράς τεχνολογιών και καινοτομιών που εφαρμόζουν οι ολλανδοί παραγωγοί.

«Η Δυτική Ελλάδα διαθέτει υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα και ιχθυοκαλλιέργειας, τα οποία μάλιστα διατίθενται στην αγορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω του εύφορου κλίματος της περιοχής. Η Ολλανδία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη, με έναν καινοτόμο και προηγμένο τεχνολογικά πρωτογενή τομέα» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε «Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματά μας στον αγροτοδιατροφικό τομέα και στον τομέα της γνώσης και της έρευνας. Η μεταφορά τεχνογνωσίας και καινοτομιών από την Ολλανδική πλευρά, θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της δικιάς μας παραγωγής. Ιδίως, τώρα που στο νέο Ερευνητικό Κέντρο Δυτικής Ελλάδας, που θεσμοθετήθηκε με τον πρόσφατο νόμο, θα υπάρχει Ερευνητικό Ινστιτούτο για τα τρόφιμα και την πρωτογενή παραγωγή.».

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα έρευνας – τεχνολογίας και συνεργασίας πανεπιστημίων και ινστιτούτων, αλλά και τουρισμού, ενώ ο Πρέσβης της Ολλανδίας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το Μεσολόγγι, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τουριστικό πόλο αλλά και πόλο «γαλάζιας ανάπτυξης».

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου