Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Παρέμβαση Χαρακόπουλου για τους Νέους Αγρότες

 


«Το έντονο ενδιαφέρον χιλιάδων νέων ανθρώπων για ένταξη στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών δικαιώνει απόλυτα την επιμονή μου, τον Ιούνιο του 2013, για τη διεκδίκηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της μεταφοράς αδιάθετων πόρων του ΠΑΑ 2007-13 για τη χρηματοδότηση του προγράμματος πρώτης εγκατάστασης νέων αγροτών στην ύπαιθρο». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον αρμόδιο Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων κ. Δημήτρη Ιατρίδη.
Στη δήλωσή του ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπενθυμίζει ότι «με τη συμβολή του τότε Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων, κ. Θανάση Θεοχαρόπουλου, πετύχαμε την έγκριση του προγράμματος από την ΕΕ, με αρχικό προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Εν συνεχεία, χάρις στις προσπάθειες του νυν Ειδικού Γραμματέα, Δημήτρη Ιατρίδη, με τον οποίο είχα άριστη συνεργασία, πετύχαμε αύξηση του ποσού στα 140 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, δεσμευθήκαμε για την ετήσια προκήρυξη του συγκεκριμένου προγράμματος

Ο κ. Χαρακόπουλος ευχόμενος επιτυχία στη νέα ηγεσία του ΥπΑΑΤ, τον Υπουργό κ. Γιώργο Καρασμάνη και τον Αναπληρωτή κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, σημειώνει τα εξής:

«Πράγματι, η γεωργία και η κτηνοτροφία μπορούν να καταστούν σημαντικοί πυλώνες ανάπτυξης, όπως όλοι, τουλάχιστον στα λόγια, παραδέχονται και διακηρύσσουν. Δεν αρκεί, όμως, μόνον η βούληση. Ιδιαίτερα, σε μια κυβέρνηση συνεργασίας χρειάζεται και συναντίληψη, η οποία, δυστυχώς, δεν είναι πάντοτε αυτονόητη, όπως διαπίστωσα και ο ίδιος κατά τη θητεία μου στην πλατεία Βάθη!».


ΠΗΓΗ : agronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου