Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τρία νέα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων από Συνεταιριστικές Οργανώσεις


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 4 Απριλίου 2014, ενέκρινε νέα τρία ελληνικά προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων που κατέθεσαν συνεταιριστικές οργανώσεις, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 10 εκ ευρώ, η υλοποίηση των οποίων θα αρχίσει μετά την υπογραφή των συμβάσεων από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη.
Οι φορείς των προγραμμάτων αυτών είναι:
-Η Ένωση Συνεταιρισμών Βέροιας, Άρτας Φιλιππιάδας και Σκάλας Λακωνίας με συντονιστή τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβενδού, συνολικού προϋπολογισμού 4.394.598 ευρώ.
-Η Ένωση νομικών προσώπων Α.Σ. Αγροβιότοπος και Α.Σ. Χαλάστρας με συντονιστή την εταιρεία ΕΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ (AGRINO), συνολικού προϋπολογισμού 3.022.000 ευρώ.
-Η Ένωση Νομικών προσώπων Α.Σ. Νάουσας, Βαένι , Λεσβιγαλ, Γαλακτοκομική Λέσβου και Α.Σ Μανταμάδου με συντονιστή την ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, συνολικού προϋπολογισμού 3.395.000 ευρώ.

Τα προϊόντα που θα προωθηθούν, μέσω των παραπάνω προγραμμάτων, στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Σουηδία, Φιλανδία, Δανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελλάδα αλλά και σε τρίτες χώρες (Αμερική, Ρωσία, Νορβηγία) είναι φρούτα (ροδάκινα, πορτοκάλια), μεταποιημένα προϊόντα ρυζιού καθώς και προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, όπως ελιές Θάσου, ξυνόμαυρο Νάουσας, φέτα, κασέρι και λαδοτύρι Μυτιλήνης.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης αναφέρθηκε στην σημασία των ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στον κλάδο των εξαγωγών. «Πρέπει να στηρίξουμε την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή» πρόσθεσε, «προκειμένου να ανακάμψη η χώρα, μέσα από την υποστήριξη της εξωστρέφειας. Η εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων θα πρέπει να είναι στρατηγική μας επιλογή».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου