Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Απλήρωτοι οι αγρότες για σωρεία προγραμμάτων


Ερώτηση προς τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρ. Κέλλας, με θέμα την άμεση ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων – πληρωμών των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων μείωσης της νιτρορύπανσης και βιολογικής γεωργίας, για τα έτη εφαρμογής 2012 – 2013, καθώς και την επανεξέταση των απορριφθέντων της νιτρορύπανσης.
Ο βουλευτής αναφέρει αναλυτικά  στην ερώτησή του:

“Το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης αλλά και της βιολογικής γεωργίας είναι προγράμματα μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας   τα οποία εφαρμόστηκαν με επιτυχία στο Ν. Λάρισας για αρκετά χρόνια.
Δυστυχώς στο Ν. Λάρισας παραμένουν απλήρωτοι αγρότες για τα προγράμματα μείωσης νιτρορύπανσης και βιολογικής γεωργίας της προγραμματικής περιόδου για τα έτη εφαρμογής 2012 και 2013.
 
Τέλος υπάρχουν  άδικα απορριπτόμενοι Θεσσαλοί αγρότες από τη νιτρορύπανση και ενώ είχαμε διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει επανεξέταση των ενστάσεων, αντί αυτού παρατηρούμε μια διαρκή στασιμότητα.

Κατόπιν όλων αυτών ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ
1. Πότε θα πληρωθούν οι αγρότες για τα προγράμματα νιτρορύπανσης και βιολογικής γεωργίας για τα έτη εφαρμογής 2012-2013;
2. Προτίθεστε να δώσετε οριστική λύση στο θέμα των άδικα απορριφθέντων στα νιτρικά;”


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου