Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Εκτός εξισωτικής αρκετοί κτηνοτρόφοι λόγω Άρθρου 68 - βελτιώσεις ζητά ο ΣΕΚ

Εκτός εξισωτικής αρκετοί κτηνοτρόφοι λόγω Άρθρου 68 - βελτιώσεις ζητά ο ΣΕΚ

Εκτός εξισωτικής αρκετοί κτηνοτρόφοι λόγω Άρθρου 68 - βελτιώσεις ζητά ο ΣΕΚ

Εκτός εξισωτικής αποζημίωσης έχει θέσει αρκετούς κτηνοτρόφους το κριτήριο που συμπεριελήφθη ως απαραίτητο για την είσπραξη της ενίσχυσης κι έχει να κάνει με την συμπληρωματική ενίσχυση και πιο συγκεκριμένα το Άρθρο 68.
Σύμφωνα με πληροφορίες του paseges.gr με το Άρθρο 68 στα κριτήρια για είσπραξη της εξισωτικής αποζημίωσης πολλοί κτηνοτρόφοι σε αρκετές περιοχές της χώρας δεν έτυχαν τελικώς ενίσχυσης. Κι αυτό γιατί με βάση το συγκεκριμένο Άρθρο, απαραίτητη προϋπόθεση για να εισπράξει ο –δικαιούχος τα προηγούμενα χρόνια κτηνοτρόφος- ήταν το ζωικό του κεφάλαιο (είτε πρόκειται για αιγοπρόβατα είτε για βοοειδή) να παραμείνει ως έχει και με βάση τη δήλωση του ΟΣΔΕ, (η οποία έγινε το Μάιο) μέχρι το τέλος του χρόνου (του 2012) στην προκειμένη περίπτωση.

«Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο εφόσον πρόκειται για ζώα, για ζωντανούς οργανισμούς που αρρωσταίνουν και πεθαίνουν», εξηγεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, ζητώντας παράλληλα τροποποίηση προς κάποιο πιο λογικό… σενάριο.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΑΑΤ υπάρχει πρόθεση να γίνει σχετική βελτίωση ώστε να μεγαλώσει ο αριθμός των δικαιούχων παραγωγών, με βάση και τη δύσκολη συγκυρία και την εκτίναξη των τιμών των ζωοτροφών, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό επακριβώς και επί της ουσίας τι ακριβώς περιλαμβάνει η τροποποίηση.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι με βάση στοιχεία που διαθέτει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, το 70% των κτηνοτρόφων που εισέπραξαν εξισωτική αποζημίωση, έλαβε ποσά που κυμαίνονται από 700 έως 800 ευρώ, ενώ από τους 72.000 παραγωγούς, μόνον 48.000 είναι κτηνοτρόφοι.

Αλέξανδρος Μπίκας

mpikas@paseges.gr

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου