Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει» πέφτουν οι τιμές παραγωγού για το γάλα

ΣΕΚ: «Πριν  αλέκτωρ λαλήσει» πέφτουν οι τιμές παραγωγού για το γάλα


«Πριν αλέκτωρ λαλήσει και λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου» του Υπουργείου Ανάπτυξης, που καθορίζει τις νέες ρυθμίσεις για το γάλα, οι γαλακτοβιομηχανίες άρχισαν όχι μόνο να ρίχνουν τις τιμές παραγωγού έως και 3 λεπτά το κιλό αλλά και σε πολλές περιπτώσεις σταμάτησαν τη συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος των εισαγωγών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΚ.
«Δυστυχώς ο ΣΕΚ επιβεβαιώθηκε απόλυτα  όταν  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δήλωνε ότι η αύξηση  της ζωής του φρέσκου γάλακτος πέραν των 5 ημερών  θα  αποτελέσει θανατηφόρο χτύπημα για την ελληνική αγελαδοτροφία και θα καταφέρει  ένα ακόμα πλήγμα στο ήδη επιβαρυμένο σήμερα  με 2 δις € ελλειμματικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

Ο λεγόμενος συμβιβασμός  για  το γάλα 7 ημερών που τόσο πολύ διαφημίστηκε με μοναδικό  στόχο την εκτόνωση της κυβερνητικής κρίσης, ήταν στην ουσία ένας έμμεσος τρόπος για να ανοίξει ο  δρόμος στις  αθρόες εισαγωγές γάλακτος από Βουλγαρία, Ρουμανία, Γερμανία ή Ολλανδία αφού  η ρύθμιση δίνει στην ουσία  επιπλέον  του 7ήμερου 2,  3   ή και 4 ημέρες ζωής  στο γάλα», προσθέτει και καταλήγει: «Όσον αφορά το γάλα μιας ημέρας θεωρούμε ότι αποτελεί κοροϊδία και τέχνασμα της κυβέρνησης αφού είτε είναι γάλα μιας ημέρας είτε 5 ημερών υφίσταται την ίδια θερμική επεξεργασία και  επιπλέον δεν εξυπηρετεί απολύτως κανένα  πόσο μάλλον τους μικρούς παραγωγούς.


Επίσης θέλουμε να πούμε στους  4 με 5 βουλευτές της κυβέρνησης που φέρονταν ως προστάτες της ελληνικής αγελαδοτροφίας προασπιζόμενοι το γάλα των 5 ημερών, ότι με αυτόν το νόμο να μην νομίσουν ότι ξεγέλασαν τους κτηνοτρόφους και τον ΣΕΚ.

Ο ΣΕΚ  διαβεβαιώνει τους Έλληνες αγελαδοτρόφους αλλά και τους Έλληνες καταναλωτές  ότι  θα συνεχίζει να αγωνίζεται  με όλες τις δυνάμεις και όλα τα μέσα :

-          Για να αποτρέψει  την εξαφάνιση της ελληνικής  αγελαδοτροφίας  και της  κτηνοτροφίας  στο σύνολό της
-          Για την επαναφορά  του όρου φρέσκο και τον  καθορισμό   της διάρκειας ζωής του φρέσκου  γάλακτος στις 5 ημέρες σύμφωνα με το ΠΔ 113/1999.
-          Για την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ αναγραφή της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στα γάλατα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα. για την προστασία των καταναλωτών και της ελληνικής παραγωγής».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου