Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της επιβολής έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προανήγγειλε σήμερα, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από φωτοβολταϊκά.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις θα κινηθούν και προς το τραπεζικό σύστημα διεκδικώντας επιμήκυνση και μείωση των επιτοκίων των δανείων τους.

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή παρέμβαση στη Βουλή, τα ποσοστά της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά μειώθηκαν σε σχέση με αυτά που είχαν αρχικώς ανακοινωθεί, ενώ η εισφορά επεκτάθηκε και στις άλλες μορφές ανανεώσιμων πηγών.

Ο ΣΠΕΦ επικαλείται τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής Νομοτεχνικής Επεξεργασίας Νομοσχεδίων της Βουλής και υποστηρίζει ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση «πάσχει σοβαρά από σειρά βαρύτατων νομικών ελαττωμάτων όπως η ευθεία, μη αναλογική, μη ανταποδοτική παρέμβαση στα οικονομικά ανεξάρτητων επιχειρήσεων, η οποία μάλιστα δύναται να συνιστά δραματική αλλαγή της περιουσιακής τους κατάστασης ακόμη και σε επίπεδο διασφάλισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΠΗΓΗ :ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου