Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 20 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ


ΘΕΜΑ : ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 20Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣΑγαπητοί  συνεργάτες θα θέλαμε να ξεκινήσουμε λέγοντας λίγα λόγια για την δράση της Ε.Ν.Α Πρέβεζας παρουσιάζοντας σας ένα μίνι βιογραφικό μας  και ύστερα να σας ενημερώσουμε για το 20Ο  συνέδριο που θα γίνει στην Πρέβεζα στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2013 .
Λίγα λόγια για μας
Η Ένωση Νέων Αγροτών της Π.Ε Πρέβεζας  ιδρύθηκε την 17/10/2010 και  είναι αναγνωρισμένος αγροτικός - συνδικαλιστικός  σύλλογος  με την  υπ’ αριθμ. 154/2010 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας και  εγγεγραμμένος στο βιβλίο (Α.Σ.Ο.) συλλόγων  του Πρωτοδικείου Πρέβεζας  με   α/α  670. Η έδρα βρίσκεται στην Πρέβεζα στην οδό Κολοβού 3  Τ.Κ. 48100 και έχει Α.Φ.Μ. 997862471 (Δ.Ο.Υ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ) . Τα ενεργά μέλη της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας είναι περίπου 50 κατά κύριο  επάγγελμα  αγρότες ηλικίας από 18 έως 40 ετών.
Οι ενώσεις νέων αγροτών  βρίσκονται σχεδόν σε όλη την επικράτεια με συντονιστικό όργανο την Πανελληνιά  Ένωση  Νέων Αγροτών  ( Π.Ε.Ν.Α.) που έχει έδρα της στην Αθήνα. 
Γενικός σκοπός της Ε.Ν.Α. είναι μεταξύ άλλων η διεκδίκηση, προαγωγή και διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών, επαγγελματικών και όλων εν γένει των συμφερόντων των νέων αγροτών - μελών της, αλλά και των αγροτών γενικότερα.
Η  Ε.Ν.Α. Πρέβεζας έχει συμβάλλει σε όλα τα παραπάνω με διάφορες ενέργειες δράσεις που έχει κάνει έως σήμερα. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:
Ø       Δημιουργία  ενημερωτικών ημερίδων για καίρια θέματα που αφορούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Ø       Ίδρυσε την πρώτη Πιλοτική Αγορά Αγροτών (farmers market)  στην Ελλάδα  στην  Πρέβεζα σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ.
Ø       Έχει υποβάλλει υπομνήματα με προτάσεις  στις  Δημοτικές Ενότητες αλλά και  στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ( Αγροτικές  Αγορές , αγροτικό δημοπρατήριο, αγροτικό επιμελητήριο, ομάδες παραγωγών, e-shop αγροτικών προϊόντων  κ.α.)
Ø       Προσφέρει με το δικό της δυναμικό Ιστότοπο ηλεκτρονική ενημέρωση από το διαδύκτιο .
Επίσης:
Ø       Είναι μόνιμο μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης  της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ø       Είναι μόνιμο μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης της Δ.Ε. Πρέβεζας.
Ø       Εκπροσωπεί  τους Νέους αγρότες  της   Π.Ε Πρέβεζας   και της  Περιφέρειας  Ηπείρου στο  κύριο  συντονιστικό όργανο την Πανελληνιά  Ένωση  Νέων Αγροτών  ( Π.Ε.Ν.Α.).
Ø       Συμμετέχει στις Θεματικές ομάδες στρατηγικού σχεδιασμού (ΘΟΣΣ) του ΥΠΑΑΤ για την καινούρια Κ.Α.Π 2014-2020.
Ø       Συμμετέχει στις Θεματικές ομάδες στρατηγικού σχεδιασμού (ΘΟΣΣ) της Περιφέρειας Ηπείρου  για την καινούρια Κ.Α.Π  2014-2020.
Ø       Έχει συμμετάσχει  σε συχνές επισκέψεις στις Βρυξέλλες  στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αγροτικά θέματα  και πρόσφατα  ήταν καλεσμένη στο 1ο Ευρωπαϊκό συνέδριο νέων αγροτών.


Γνωρίζοντας λοιπόν την ΕΝΑ Πρέβεζας θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το 20ο   Πανελλήνιο συνέδριο νέων αγροτών που θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2013 στην Πρέβεζα και τις προοπτικές και τα οφέλη που θα έχει η χορηγία σας.
Πρέπει όμως να αναφέρουμε πρώτα  τι έγινε στο 19ο  Πανελλήνιο συνέδριο  οπού οι συμμετοχές  των συνέδρων έφθασαν τις 250 από 25 Νομούς που έχουν έδρα οι Ε.Ν.Α.  το επισκέφθηκαν εκτός των άλλων η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ  ( Α. Τσαυτάρης , Μ. Χαρακόπουλος) και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (Γ. Παπαστάμκος)   αλλά και πλήθος  από νέους ανθρώπους αγρότες , κτηνοτρόφους και αλιείς που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν άμεσα  με τον πρωτογενή τομέα .

Το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών  κατέγραψε τόσο τον δυναμισμό των Νέων Αγροτών, οι οποίοι μετά το 40ο έτος συνεχίζουν την δράση τους, όσο και στην σταθερή προσήλωσή τους στο μέλλον, διότι θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον. Το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών ήταν μια επιτυχία που πραγματοποιήθηκε χάρη στην πολυήμερη απασχόληση των εθελοντών και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας αλλά και συνεργατών της Π.Ε.Ν.Α.
Η κυριότερη όμως δύναμη αντλήθηκε από τους  χορηγούς  ενδεικτικά (ΜΙΝΕΡΒΑ, OLYMP, Zootechnia, Max Growmhellaw, ΕΚΑΓΕΜ, ΗΛΙΑΔΗΣ, Αgrome, Fertilis, Πογαρίδης, TOKAS, ΩΘΗΣΙΣ, Bιοζωκατ, Αραβίδης, FitoTechniki,  Μανώση-Τσακιρίδη ,Ποκας ) που ακόμα καταγράφονται και φαίνονται στον απολογισμό του 19ο Πανελλήνιου Συνέδριου Νέων Αγροτών.
Η ευρεία δημοσιότητα του 19ο Πανελληνίου  Συνεδρίου  Νέων Αγροτών εξασφαλίσθηκε με ένα πλέγμα χορηγιών επικοινωνίας  πριν το συνέδριο και κατά την διάρκεια του  μεταξύ των οποίων η Εγνατία Τηλεόραση, η pieria.gr, η ΗΜΕΡΗΣΙΑ, η pieriaLife.gr, ο διόνυσος, το ΟΛΥΜΠΙΟ Βήμα, το agrotikabook.gr, το agrigate.gr, το basilakakis.gr, το agronews.gr, το thessalikigi.gr, το echetle.info, η Αγροτική Ευκαιρία, η ΑΓΡΟΤΙΚΗ έκφραση, τα ΑγροΝέα, και η Agrenda.

Συνοψίζοντας λοιπόν και αποτιμώντας όλα τα παραπάνω πιστεύουμε ότι θα είναι  σημαντική και προπαντώς επωφελής και πλήρως ανταποδοτική για την εταιρεία σας η χορηγία για την διεξαγωγή του 20ο     Πανελληνίου Συνεδρίου  Νέων Αγροτών αφού απευθύνεται  στοχευμένα άμεσα και έμεσα στο πιο δυναμικό και πολλά υποσχόμενο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα , τους νέους αγρότες.Να σας αναφέρουμε  επίσης ότι εέξω από τον συνεδριακό χώρο θα υπάρχει έκθεση για τους χορηγούς


  Για την ΕΝΑ Πρέβεζας
Ο πρόεδρος                                    ο Γραμματέας

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι ΡΑΒΑΝΟΣ                       ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΡΟΥΒΑΣ
ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛ FAX : 2682023045
Κινητό    : 6974111252
Email      : enaprevezas @yahoo.gr
Facebook: ena nomou prevezas
URL        : enaprevezas.blogspot.com