Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Δωρεάν δράση πράσινης επιχειρηματικότητας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Από 4.000 έως 10.000 ευρώ κοστίζει σε μία επιχείρηση η συνολική διαδικασία που οδηγεί σε πιστοποίηση Πράσινης Επιχειρηματικότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με κάποιο από τα υπάρχοντα πρότυπα διαχείρισης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη.
Όπως ανέφερε σε εσπερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, στις 25 Ιουνίου, οι πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εμπορικού τομέα δεν αντέχουν να πληρώσουν αυτά τα κόστη, αλλά μπορούν να αξιοποιήσουν το ECO-COMMERCE, ένα πρόγραμμα της ΕΣΕΕ που συγχρηματοδοτείται από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για τη δωρεάν ενίσχυση των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να αναλάβουν δράσεις Πράσινης Επιχειρηματικότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το ECO-COMMERCE έχει αναπτυχθεί από την ΕΣΕΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και στη λογική πρότυπου συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης όπως είναι το ISO 14000 (και το EMAS). Η φιλοσοφία του είναι να βοηθηθούν οι έμποροι και να ενισχύσουν τις σχέσεις τους με τις τοπικές κοινωνίες, επιδεικνύοντας ευαισθησία στον φυσικό πλούτο της περιοχής και τις ανάγκες των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Η πιλοτική εφαρμογή του ECO-COMMERCE έχει ξεκινήσει σε τρεις περιοχές της χώρας - στον Πειραιά, τα Ιωάννινα και την Έδεσσα. Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να αναπτύξουν δράσεις που σχετίζονται τόσο με την περιβαλλοντική όσο και την κοινωνική ευαισθησία.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι η ΕΣΕΕ για να ενθαρρύνει τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις του εμπορίου έχει δημιουργήσει τα κατάλληλα εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά πρακτικές που σχετίζονται με την Πράσινη Επιχειρηματικότητα και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. H συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, όπως και η συμβουλευτική υποστήριξη που γίνεται από εξειδικευμένους συμβούλους.

Η επιχείρηση για να πιστοποιηθεί δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά με έξοδα συμβουλευτικής κλπ, ενώ προβλέπεται και η απόδοση χρηματικών βραβείων σε όλες τις περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις του προγράμματος.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου