Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Στάση πληρωμών από τις ΔΟΥ για τις επιστροφές ΦΠΑ αγροτών

Ενημερώνουμε τους παραγωγούς της περιοχής μας που είναι δικαιούχοι επιστροφής ΦΠΑ έτους 2013 ότι οι καταστάσεις έχουν αποσταλεί στην Δ.Ο.Υ. Τρίπολης από τις αρχές Ιουλίου και η πληρωμή του ΦΠΑ έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΑΣ Κυνουρίας.
"Η Δ.Ο.Υ. Τρίπολης όπως και οι Δ.Ο.Υ. όλης της χώρας δεν προχωρούν στην πληρωμή των δικαιούχων μετά από οδηγία του Υπ. Οικονομικών, με βάση την οποία περιμένουν καταστάσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΓΑ, ΙΚΑ κ.λ.π.) έτσι ώστε να συμψηφίσουν τυχόν οφειλές.
 
 
Εκτός από τις συνεχείς επαφές με την Δ.Ο.Υ. το τελευταίο διάστημα, την Πέμπτη 2-10-2014 είχαμε συνάντηση για το θέμα στο ΥΠΑΑΤ καθώς και στα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ. Η απάντηση που πήραμε προσωπικά από τον Δ/τη του ΟΓΑ κ. Βεργίνη είναι ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στα προβλήματα μηχανογράφησης του ΟΓΑ και ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αποσταλούν τα αρχεία όσο το δυνατόν συντομότερα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διασταύρωση και να προχωρήσουν οι πληρωμές.
 
 
Σημειώνουμε ότι αν δεν ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία δεν πληρώνονται ούτε οι συνεπείς παραγωγοί που δεν έχουν οφειλές", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Γιώργος Σακελλαρίου.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου