Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσθετα μέτρα για το ρωσικό εμπάργκο ζητούν οι αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις της Ε.Ε.

Πρόσθετα μέτρα για το ρωσικό εμπάργκο ζητούν οι αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις της Ε.Ε.
Αυξημένη βοήθεια και στήριξη των παραγωγών και των συνεταιρισμών της ΕΕ που έχουν πληγεί από τη ρωσική απαγόρευση στις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων, ζήτησαν οι επικεφαλής των αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων των 28 κρατών μελών της Ε.Ε. από τον Επίτροπο Γεωργίας D. Ciolos κατά την διάρκεια σχετικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των κεντρικών ευρωπαϊκών οργανώσεων Copa – Cogeca, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Όπως τονίστηκε οι ζημιές φθάνουν περίπου το ύψος των 11 δις ευρώ και προέτρεψαν τον Επίτροπο να χρησιμοποιήσει κονδύλια εκτός του προϋπολογισμού της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Επίσης, τον κάλεσαν για να κάνει το παν προκειμένου να ενθαρρύνει την προώθηση των εξαγωγών και την εξεύρεση νέων αγορών, καθώς και να προχωρήσει στην επικαιροποίηση των τιμών αναφοράς για την παρέμβαση στο γάλα και τις αποσύρσεις φρούτων και λαχανικών.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Ciolos είπε ότι θα κάνει ό, τι μπορεί και πιθανότατα θα ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα για την ενίσχυση γαλακτοκομικών προϊόντων και οπωροκηπευτικών των παραγωγών που επλήγησαν από την απαγόρευση.

Επίσης, θα εξετάσει την ενημέρωση των τιμών απόσυρσης και παρέμβασης ώστε να γίνουν πιο ρεαλιστικές.

Στέφανος Παπαπολυμέρου
papapolimerou@paseges.gr

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου