Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση ΣΕΚ για τα δάνεια των κτηνοτρόφωνΝα σταματήσει άμεσα η δίωξη των κτηνοτρόφων λόγω των ήδη βεβαιωμένων δανείων στη ΔΟΥ, να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση των δανείων αυτών, αλλά και να σταματήσει επιτέλους το κυνήγι των κτηνοτρόφων, που βάλλονται ήδη από παντού, ζητά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, κ. Τάκης Πεβερέτος, με σχετική επιστολή από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
Ολόκληρη η επιστολήΠρος τον                                                                                     Αθήνα, 4.9.2014    
Πρωθυπουργό                                                                            Αρ.Πρωτ.: 98                                   
κύριο Αντώνη Σαμαρά                                                                    
                                                                                                                  
                                                                                              
Θέμα:   Ρύθμιση εγγυημένων  από το  Ελληνικό Δημόσιο  δανείων   


Κύριε  Πρωθυπουργέ,

Με την αριθ. πρωτ. 90/31.7.2014 επιστολή μας σας είχαμε ενημερώσει για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες κτηνοτρόφοι που πήραν δάνειο με την  εγγύηση του   ελληνικού  δημοσίου και ζητήσαμε την παρέμβασή σας για ανάκληση όλων  των   εγγυημένων από το  Ελληνικό Δημόσιο  δανείων,  που έχουν σταλεί και στέλνονται για είσπραξη στο Δημόσιο Ταμείο και ακολούθως ρύθμιση   αυτών.
Αντί αυτού συνεχίζεται η βεβαίωση από τις ΔΟΥ των δανείων αυτών που στέλνουν οι τράπεζες και συλλαμβάνονται κτηνοτρόφοι με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τη συνέχιση λειτουργίας των  εκμεταλλεύσεών τους.
Θεωρούμε απαράδεκτο τη στιγμή που ρυθμίζονται, ουσιαστικά χαρίζονται, πολλαπλάσια χρέη άλλων κλάδων, να μην προχωράει η Κυβέρνηση σε ρύθμιση των δανείων αυτών, όπως έχουμε επανειλημμένα ζητήσει, αφού είναι γνωστό ότι η κτηνοτροφία δέχτηκε μεγάλο πλήγμα  από τις πολιτικές  των τελευταίων χρόνων.
Ζητάμε άμεσα  να σταματήσει η δίωξη των κτηνοτρόφων  λόγω των ήδη βεβαιωμένων δανείων στη ΔΟΥ  και την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τη ρύθμιση των δανείων αυτών και να σταματήσει  επιτέλους το κυνήγι  των κτηνοτρόφων, που βάλλονται  ήδη από παντού.

                                                                    Με τιμή
                           Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΚ


                                Παναγιώτης Πεβερέτος