Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Σαμαράς: Δεσμεύομαι για την αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης


Σαμαράς με κτηνοτρόφους 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε, σήμερα το μεσημέρι, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, συνάντηση με εκπροσώπους Συλλόγων και Ομοσπονδιών κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίαςέκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου, όπως και η στήριξη της κτηνοτροφίας, είναι εθνική μας υπόθεση. Η ανάπτυξη της Γεωργίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πυλώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας, για την έξοδο από αυτή την τεράστια κρίση. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, κίνητρα για την απασχόληση στην κτηνοτροφία και όχι για την περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης.
Σήμερα, δεσμεύτηκα, παρουσία των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων, για να βρεθεί –και η Νέα Δημοκρατία έχει, ήδη, κάνει τις σχετικές μελέτες- ένα ισοδύναμο αποτέλεσμα γι’ αυτή την εξισωτική. Αυτά είναι 60 εκατομμύρια ευρώ μόνο. Και πιστεύουμε ότι μπορούν να βρεθούν, για παράδειγμα, από την πρότασή μας για την επιπλέον φορολόγηση των κερδών των ηλεκτρονικών παιγνίων. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε ως Έλληνες στους κτηνοτρόφους, χωρίς την παρουσία των οποίων δε θα υπάρχει αναζωογόνηση στην ελληνική ύπαιθρο, με τεράστιο κόστος για όλη την πατρίδα μας».

Για την ίδια συνάντηση,  ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε:
«Με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, μαζί με τους συναδέλφους Γιώργο Κασαπίδη, Κώστα Τσιάρα και Χρήστο Σταϊκούρα επεξεργαστήκαμε εναλλακτική λύση ισοδυνάμου αποτελέσματος, προκειμένου να μην περικοπεί η εξισωτική αποζημίωση για τους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.
Σήμερα, με δημόσια δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε για την πλήρη αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης και την αναπλήρωση των 60 εκατομμυρίων ευρώ από τη φορολόγηση των ηλεκτρονικών παιγνίων. Είναι κάτι που το οφείλουμε στους βιοπαλαιστές της υπαίθρου, τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου που φυλάσσουν τις Θερμοπύλες της ελληνικής περιφέρειας.
Για τη Νέα Δημοκρατία η ενίσχυση του ελλειμματικού πρωτογενούς τομέα και κατ’ επέκταση η στήριξη της υπαίθρου χώρας εν μέσω της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης είναι εθνική προτεραιότητα».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ