Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Συνεργασία Τσαυτάρη με βουλευτές για τη δάσωση γεωργικών γαιώνΜε τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας κ. Στάθη Κωνσταντινίδη και Ρεθύμνου κ. Κώστα Κεφαλογιάννη είχε συνεργασία σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Αντικείμενο της συνεργασίας ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι δικαιούχοι του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για το μέτρο της δάσωσης γεωργικών γαιών. Για το πρόγραμμα αυτό που υλοποιείται και ελέγχεται από τη Γενική Γραμματεία Δασών καταβάλλονται ενισχύσεις για τη φύτευση γεωργικών γαιών με δασικά δένδρα και την παύση της καλλιέργειας για μακρύ χρονικό διάστημα 20 ετών. Για τους δικαιούχους αυτών των μέτρων που η ανάπτυξη των δένδρων δεν είναι η αναμενόμενη λόγω προβλημάτων του εδαφικού περιβάλλοντος, δημιουργήθηκαν προβλήματα στην καταβολή των ενισχύσεων.
Μετά την ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που έθιξαν οι βουλευτές, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης ανέφερε ότι ετοιμάζεται σχέδιο ΚΥΑ για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και ζήτησε τις βελτιωτικές προτάσεις των δυο Βουλευτών για τις περιοχές της Φλώρινας και του Ρεθύμνου, όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμμένο.