Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Δημιουργούνται σημεία συντονισμού για τα κύρια αγροτικά προϊόντα



Την δημιουργία εθνικών σημείων συντονισμού για τα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας, που αποτελούν και τους πρωταθλητές των εξαγωγών, προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη 3 Ιουνίου με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις υδατοκαλλιέργειες που ξεκινά σήμερα στην Βουλή.
Εκτός από τα προϊόντα υδατοκαλλιεργειών, τα οποία κατά την περυσινή περίοδο ήταν στην δεύτερη θέση των εξαγωγών μας, τα εν λόγω σημεία θα αφορούν το λάδι (που είναι πρώτο στις εξαγωγές), τα φρούτα και λαχανικά, την κτηνοτροφία (και ειδικότερα την αιγοπροβατοτροφία και την φέτα), τα αρωματικά φυτά, κ.ά.

Συνολικά θα δημιουργηθούν δέκα εθνικά σημεία συντονισμού για τα αντίστοιχα προϊόντα που απαρτίζουν την δεκάδα των πρωταθλητών των εξαγωγών μας, στις έδρες των περιοχών που παρουσιάζεται η μεγαλύτερη παραγωγή τους, και θα λειτουργούν στα πρότυπα των παλαιότερων οργανισμών όπως βάμβακος, σταφίδας, κ.λ.π., που αν και καταργήθηκαν το «concept» της λειτουργίας τους ήταν σωστό, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Πάντως διευκρίνισε πως η σύστασή τους θα είναι σαφώς με λιγότερα άτομα και θα επικουρούνται από συντονιστικές επιτροπές τύπου «task force» που θα ασχολούνται με το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν κάθε προϊόν. Από την έρευνα και την καινοτομία στην καλλιέργεια, έως την μεταποίηση, την εμπορία και τις διεθνείς εξελίξεις

Αυτές οι επιτροπές θα αποτελούνται από ερευνητές, παραγωγούς και εξαγωγικούς φορείς και η δημιουργία τους θα προχωρήσει σύντομα, ανάλογα και με τις εξελίξεις σχετικά με την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου