Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Μόνο 65 εκ. ευρώ από τα ΠΣΕΑ για τις ζημιές όλων των καλλιεργειών του 2013


Δυστυχώς επαληθεύτηκαν όλοι οι φόβοι ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ υπεκφεύγουν τεχνηέντως να καλύψουν τις ζημιές που προκληθήκαν στην περσινή ελαιοπαραγωγή της Κρήτης, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης
Συνεχίζοντας η ανάρτηση αναφέρει τα εξής: «Μετά από ένα χρόνο περίπου, αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες αυτή την φορά το ΥΠΑΑΤ ανακοίνωσε ότι διαβίβασε στο υπουργείο Οικονομικών τον φάκελο του προγράμματος των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων, ύψους 65 εκ. ευρώ, για τις συνολικές ζημιές που προκλήθηκαν στη γεωργία από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες το έτος 2013 και περιλάμβαναν κυρίως: Ζημιές από ισχυρές ανεμοθύελλες και πλημμύρες καθώς και ζημιές από μη ομαλή καρποφορία της ελιάς και των οπορωφόρων δέντρων. Οι αποζημιώσεις αυτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται να διατεθούν κατά τα πρώτα χρόνια εφαρμογής του προγράμματος, δηλαδή μέσα στο 2015 και το 2016!

Βέβαια στην ανακοίνωση αποφεύγεται να γίνει λόγος με ποια «επιστημονική» μέθοδο η Ομάδα των Επιστημόνων αποτίμησε τις ζημιές εξ αποστάσεως και πως βρήκε το ποσό που αντιστοιχεί στις ζημιές της Ελαιοκαλλιέργειας ειδικά στην Κρήτη αλλά και πως κατανέμονται οι ζημιές αυτές ανά παραγωγό! Ενδιαφέρον θα ήταν επίσης να ανακοινωθεί ποιες ήταν οι αμοιβές της Επιτροπής αυτής.

Πάντως, μετά από αυτά, οι ελαιοπαραγωγοί ….. μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι! Σύντομα, δηλαδή μετά από 2-3 χρόνια θα αποζημιωθούν για την ολοκληρωτική καταστροφή της περσινής σοδειάς τους και μάλιστα ότι είναι θωρακισμένοι από τις επερχόμενες κλιματικές αλλαγές!».

Πηγή: http://www.sedik.gr/el//index.php?option=com_content&task=view&id=649&Itemid=1#.U5zAerEn-TI

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου