Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τους 4.500 φθάνουν οι φάκελοι που έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών


Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΑγροΤύπου από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, 4 Ιουνίου, είχαν κατατεθεί στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΟΑΚ) 4.500 φάκελοι ενδιαφερομένων που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές όσο πλησιάζουμε προς την καταληκτική ημερομηνία το ενδιαφέρον αυξάνεται κατακόρυφα αφού πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν την δήλωση ΟΣΔΕ 2014 για να καταθέσουν τον φάκελο τους στις ΔΑΟΚ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΥπΑΑΤ, το σύνολο των αιτήσεων για το πρόγραμμα δεν αποκλείεται να φθάσει ακόμα και τις 8.000.
Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν φακέλους υποψηφιότητας για την ένταξη τους στο πρόγραμμα έως 06/06/2014. Η υποβολή γίνεται στις κατά τόπους ΔΑΟΚ.
Οι φάκελοι υποβάλλονται σε δύο (2) αντίτυπα, - ένα (1) πρωτότυπο και ένα (1) αντίγραφο - καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή (CD). Συντάσσονται και υπογράφονται από γεωτεχνικό ή τεχνολόγο γεωπονίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Το μέτρο

Η εφαρμογή του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (συνολικού προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ ), αποσκοπεί την πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου και την βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στον τομέα της γεωργίας. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η παροχή οικονομικής ενίσχυσης για την διευκόλυνση της εγκατάστασης νέων γεωργών ηλικίας κάτω των 40 ετών, οι οποίοι εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης μεγέθους >0,5 Μονάδες Ανθρώπινης Εργασίας (ΜΑΕ) και υποβάλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο για την ανάπτυξη της γεωργικής τους δραστηριότητας. Το ύψος της ενίσχυσης που μπορεί να χορηγηθεί σε κάθε υποψήφιο κυμαίνεται από €10.000 μέχρι €20.000.

Τα βήματα

Ένας υποψήφιος, ο οποίος δεν διέθετε μέχρι σήμερα την αγροτική ιδιότητα, θα έπρεπε να ακολουθήσει τα παρακάτω 5 βήματα για να ενταχθεί στο πρόγραμμα νέων αγροτών:
  1. Δήλωση καλλιέργειας: Ο υποψήφιος δηλώνει τα αγροτεμάχια στο ΟΣΔΕ.
  2. Αφού γίνει η δήλωση καλλιέργειας, πρέπει ο ενδιαφερόμενος να εγγραφεί στον ΟΓΑ.
  3. Μόλις ολοκληρωθούν τα παραπάνω βήματα απαραίτητη είναι η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών, ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ.
  4. Σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου.
  5. Υποβολή αίτησης και επιχειρηματικού σχεδίου στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των κατά τόπους Νομαρχιών (Περιφερειακών Ενοτήτων).
 ΠΗΓΗ :agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου