Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Τροποποιήσεις για την παραγωγή αιθυλικής αλκοόλης και ποτών



Τροποποιήσεις για την παραγωγή και πώληση αιθυλικής αλκοόλης από τις ελληνικές εταιρίες ποτοποιίας και αποσταγματοποιίας καθώς και στην παραγωγή ποτών επιφέρει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας». που συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης κκ. Ι. Στουρνάρας και Κ. Χατζηδάκης.
Με την εν λόγω ρύθμιση μειώνεται το ύψος των προβλεπόμενων προστίμων σχετικά με παραβάσεις στην παραγωγή και εμπορία αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων ποτών. Συγκεκριμένα η ισχύουσα κλίμα προστίμων μετατρέπεται ως εξής: τα πρόστιμα των 500 ευρώ μειώνονται στα 300 ευρώ, των 1.500 ευρώ σε 1.000 ευρώ και των 3.000 ευρώ σε 2.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, με τις αλλαγές αυτές «γίνεται η αναγκαία προσαρμογή του ύψους των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων (μείωση αυτών) λόγω και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, για την διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ως και την αύξηση της εισπραξιμότητας τούτων».

Επίσης, με την ίδια τροπολογία παρέχεται και στα αποσταγματοποιεία που συλλειτουργούν με οινοποιεία και διαθέτουν εμφιαλωτήριο οίνων, η δυνατότητα της εμφιάλωσης των παραγόμενων από αυτά αποσταγμάτων.



ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου