Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά


Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στις μεγάλες πόλεις της χώρας για την εργατική Πρωτομαγιά. Η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24 απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην απεργία συμμετέχει και η δημοσιογραφική ομάδα του paseges.gr, με αποτέλεσμα να μην αναπαραχθούν ειδήσεις.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά θα ξεκινά μια ώρα νωρίτερα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος. Ωστόσο και τα δύο συλλαλητήρια θα έχουν κοινό τελικό προορισμό καθώς οι πορείες θα καταλήξουν στην βουλή.
Κλειστός από την έναρξη της λειτουργίας έως το τέλος των συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα είναι  ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάση.
Δυσκολίες στις μετακινήσεις τους θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό καθώς, λόγω των συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς στις εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Λόγω της 24ωρης απεργίας του ΟΣΕ & Προαστιακού το Μετρό δεν θα φθάνει Αεροδρόμιο και θα τερματίζει στον σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας. Από τις 9 το πρωί και μετά, θα ξεκινήσει η λειτουργία του ηλεκτρικού και του μετρό.
Με στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως και τις 9 το πρωί θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το μετρό στην αυριανή απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά. Το τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ