Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Ετοιμάζει νομοσχέδιο για αγροτουρισμό και οινοτουρισμό η Κεφαλογιάννη

Ετοιμάζει νομοσχέδιο για αγροτουρισμό και οινοτουρισμό η Κεφαλογιάννη


Κατάθεση νομοσχεδίου που θα αφορά την αποδοτικότερη λειτουργία ειδικών μορφών τουρισμού, όπως τον αγροτουρισμό και τον οινοτουρισμό με στόχο την καταπολέμηση της εποχικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, προανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα της κλειστής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, σήμερα Τετάρτη 30 Απριλίου.
Η προαναγγελία έγινε παρουσιάζοντας το στίγμα των δράσεων που θα ακολουθήσει την τρέχουσα περίοδο το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Αυτή την περίοδο στην ειδική υπηρεσία του ΥΠΟΤ για τις επενδύσεις, όπως τόνισε η υπουργός, έχουν κατατεθεί 11 μεγάλα επενδυτικά σχέδια που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις περιοχές της Μήλου της Ίου και της Κέας.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την αισιοδοξία για την εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών επισημαίνοντας πως το στοίχημα είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην ανοδική τροχιά, όπως αυτή καταγράφηκε το 2013. 'Άλλωστε και τα στοιχεία των αφίξεων για το πρώτο τρίμηνο του έτους έδειξαν άνοδο 23%.

Παραμένοντας στο σκέλος των προβλέψεων για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης ανάφερε ότι ο σύνδεσμος έχει ήδη θέσει τον στόχο στα 18,5 εκατ. διεθνών αφίξεων και στα 13 δισ. ευρώ εσόδων, που κατά πάσα πιθανότητα όχι μόνο θα καταφέρουμε να πιάσουμε, αλλά και να ξεπεράσουμε, τόνισε.

Ο κ. Ανδρεάδης αφού στάθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει για τη βελτίωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ανάφερε ότι παραμένει ζητούμενο ένα δίκαιο, σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο. Η πρόσφατη πρόταση του ΙΟΒΕ για "flat tax" 20%, (σ.σ. ενιαίο φορολογικό συντελεστή), θα αποτελούσε ένα μεγάλο άλμα, η μείωση του ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο στο 6,5% αλλά και η περεταίρω μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

Ακόμη σημαντικότερο, για τον κ. Ανδρεάδη, είναι η κατοχύρωση νομικά η συνταγματικά, ότι το πλαίσιο αυτό δεν θα αλλάξει για μία δεκαετία. Όπως αποδείχθηκε περίτρανα, ότι οι μειώσεις στο ΦΠΑ διαμονής και εστίασης βελτίωσαν τα δημοσιονομικά έσοδα και δημιούργησαν θέσεις εργασίας, θα εξακολουθούμε να πιέζουμε προς την κατεύθυνση της ταχείας μείωσης εκείνων των φορολογικών συντελεστών, που βοηθούν την εξωστρεφή ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Αργά το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής η επίσημη τελετή της Ανοικτής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, όπου αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ