Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Ηπειρώτες Αγελαδοτρόφοι προς βουλευτές : Μην ψηφίσετε το νόμο για το γάλα
   ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Σουλίου 55Α Λούρος Πρέβεζας Τ.Κ. 48061 - Τηλ./Φαξ 2682032492 - 6936942496
                    ΕΠΙΣΤΟΛΗ                                              

   Ημ/νία: 20/03/2014
Για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος                                            Αρ. Πρωτ.: 91

            Προς: 1. Πρωθυπουργό κυβερνήσεως κο. Αντώνη Σαμαρά
                       2. Αρχηγούς κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων
                                                                                   3. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κο. Αθανάσιο Τσαυτάρη
                                                                                 4. Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
κο. Κωστή Χατζηδάκη
                                                                                          5. Βουλευτές Ηπείρου
                                                                                   Κοιν.: Μ.Μ.Ε.
Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο που διανύουμε, όπου ο πρωτογενής τομέας θα έπρεπε να αποτελεί το βασικό σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η επιμονή του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος και η συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα για το χαρακτηρισμό του «φρέσκου» γάλακτος δίνει το τελειωτικό χτύπημα στους κτηνοτρόφους παραγωγούς γάλακτος, που θα οδηγηθούν στη συρρίκνωση και τον αφανισμό.
Εδώ και πολλούς μήνες η κυβέρνηση στηρίζεται σε εντελώς αστήρικτες και στρεβλές επιστημονικές απόψεις σχετικής έκθεσης  του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος θα επιφέρει μείωση της τιμής του, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος αποτελεί το δούρειο ίππο για την είσοδο εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας, καταφέρνοντας ένα ακόμα πλήγμα στην ελληνική γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία, ειδικά σε μία περίοδο όπου η κτηνοτροφία περνάει σοβαρή κρίση.  
Η Τρόικα αξιοποιώντας τη μελέτη του ΟΟΣΑ, πιέζει για να θεωρηθεί «φρέσκο» ένα είδος γάλακτος αμφίβολης ποιότητας και διατροφικής αξίας, ένα υποβαθμισμένο προϊόν - κονσέρβα. Ένα είδος γάλακτος που μπορούν να προωθήσουν φθηνά στην Ελλάδα οι ξένες βιομηχανίες, αποσπώντας μεγάλα κέρδη σε βάρος της ελληνικής αγελαδοτροφίας και οδηγώντας τη σε διάλυση. Όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι που παράγουμε το γάλα ξέρουμε ένα πράγμα. Το φρέσκο γάλα πέρα από νόμους και οδηγίες που εκπορεύονται από μεγάλες κτηνοτροφικές εταιρίες και επιχειρήσεις είναι μόνο αυτό που από τους κτηνοτρόφους πηγαίνει άμεσα στον καταναλωτή μετά από παστερίωση όπως γίνεται μέχρι σήμερα.  Καλούμε τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων να μας στηρίξουν και τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αποδείξουν στην πράξη ότι ενδιαφέρονται για τους αγελαδοτρόφους με την υποστήριξή τους στην ελληνική γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία και στην κτηνοτροφία γενικότερα.
Ιδιαίτερα καλούμε τους βουλευτές της Ηπείρου να μην συμβάλλουν με την ψήφο τους στο μαρασμό της εγχώριας αγελαδοτροφίας και να ψηφίσουν κατά της υποκατάστασης της ελληνικής παραγωγής από εισαγόμενα προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και διατροφικής αξίας. Τους καλούμε να μην συμφωνήσουν και να μη συμβάλλουν με την ψήφο τους στην καταστροφή και στον αφανισμό της εγχώριας παραγωγής, σε όφελος των πολυεθνικών γαλακτοβιομηχανιών και ξένων συμφερόντων. Διαφορετικά θα είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Mπρούβας

Ταξιάρχης Μπρούβας