Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Στις 10.000 ευρώ το όριο τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες

 
 
Σχετικά με το ζήτημα της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες, το οποίο έθεσαν αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, στις 20 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως το υπουργείο προσανατολίζεται να θέσει ως όριο ακαθάριστων εσόδων για την τήρηση βιβλίων τις 10.000 ευρώ.
Επίσης, αναφερόμενος ειδικά στην αγροτική γη, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η φορολογική της επιβάρυνση διατηρήθηκε σε ελάχιστα επίπεδα, τα ειδικά κτίρια θα αντιμετωπίζονται ομοιόμορφα, ανεξάρτητα εάν ανήκουν σε νομικά ή φυσικά πρόσωπα, και ειδικά τα κτίρια αγροτικής γης δεν θα έχουν καμία φορολογική επιβάρυνση. Σύμφωνα δε με τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, «για πρώτη φορά ο φόρος αυτός θα εκπίπτει ως δαπάνη της επιχείρησης».
 
«Ο βασικός φόρος για τους βοσκοτόπους και τα χέρσα είναι μόλις 0,5 ευρώ το στρέμμα, και για τις καλλιέργειες κάθε είδους μόλις 2 ευρώ το στρέμμα. Είναι αυτό δήμευση κύριοι βουλευτές;» αναρωτήθηκε ο Γ. Στουρνάρας και συνέχισε: «Το 85% των σπιτιών είναι σε ζώνες κάτω των 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή ο φόρος δεν ξεπερνά τα 4 ευρώ ανά τετραγωνικό. Σχεδόν το 80% των οικοπέδων θα πληρώσουν από 3 ευρώ έως 60 ευρώ το στρέμμα. Το 90% των αγροτεμαχίων που καλλιεργούνται θα πληρώνουν φόρο μέχρι 2,6 ευρώ το στρέμμα. Είναι δήμευση αυτό; Συμπληρωματικό φόρο θα πληρώσει μόνον το 5% των φορολογουμένων, ενώ 800.000 φορολογούμενοι θα έχουν μειωμένο ή καθόλου φόρο».
 
«Κάθε φόρος είναι δυσάρεστος και προέρχεται από το υστέρημα πολλών συμπολιτών μας. Αλλά το να αναφέρονται και να λέγονται υπερβολές και ανακρίβειες περί δήμευσης, καταστροφής κτλ. είναι άκρως επιβλαβής τακτική», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου