Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Οι όροι για την εμπορία γεωργικών φαρμάκων

Οι όροι για την εμπορία γεωργικών φαρμάκων

Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα: «Όροι και προϋποθέσεις για την αναγγελία έναρξης άσκησης εμπορίας και τη λειτουργία καταστημάτων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων» με το οποίο εκσυγχρονίζεται η ισχύουσα νομοθεσία και τίθεται σε εφαρμογή ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου της εμπορίας γεωργικών φαρμάκων.
Καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την πώλησή τους και διαχωρίζονται οι προδιαγραφές για τη λιανική και χονδρική πώληση. Ορίζονται τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου του ΥπΑΑΤ ως αρμόδια για το δευτεροβάθμιο έλεγχο και τον έλεγχο των ενστάσεων, ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενική εξέταση των υποθέσεων.
 
Επιπροσθέτως, θεσπίζεται σύστημα τακτικού ελέγχου των καταστημάτων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων στηριζόμενο σε ανάλυση επικινδυνότητας σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την υπογραφή του Π.Δ. στις 27 Φεβρουαρίου, τόνισε τα εξής: «Ο εκσυγχρονισμός της ισχύουσας νομοθεσίας αποσκοπεί στον ολοκληρωμένο έλεγχο της εμπορίας φυτοφαρμάκων. Ελέγχουμε την αλυσίδα τροφοδοσίας, από την αποθήκευση του φαρμάκου μέχρι το τελικό σημείο πώλησής του. Θεσπίζουμε σύστημα τακτικών ελέγχων βάσει Ευρωπαϊκών προτύπων. Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ώστε η διακίνηση, εμπορία και χρήση των γεωργικών φαρμάκων να είναι ορθολογική με σεβασμό στη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την αγροτική παραγωγή».
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ