Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Εν' αναμονή της απόφασης για το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΑΣ Πρέβεζας



Σε δεκαπέντε μέρες θα γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για το αν κρίνεται υλοποιήσιμο το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας. Το θέμα συζητήθηκε χθες ο πρωί στο πρωτοδικείο της Πρέβεζας, ενώ να θυμίσουμε ότι στις 18 Φεβρουαρίου η συνέλευση των πιστωτών ενέκρινε κατά πλειοψηφία το σχέδιο αναδιοργάνωσης του οργανισμού.
Να σημειωθεί ότι στο σχέδιο αναδιοργάνωσης αντιτίθεται το σωματείο των εργαζομένων, μέλη του οποίου ήταν παρόντες και στη δικαστική αίθουσα, ζητώντας την απόρριψη του σχεδίου. Οι δικηγόροι των διαφωνούντων με το σχέδιο εργαζομένων, τόνισαν πως υπάρχει ένσταση νομιμότητας της διαδικασίας, γι' αυτούς και θεωρούν το σχέδιο, βάσει νομικών επιχειρημάτων άκυρο, ελεγκτέο και μη νόμιμο, ενώ παραβιάζει και συγκεκριμένη ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία.

Παράλληλα τέθηκε και το καίριο ερώτημα, αν έχει δικαίωμα μια εταιρία υπό καθεστώς πτώχευσης να κάνει απόσχιση κλάδου.

Ο δικηγόρος της ΕΑΣ, ανέφερε πως πρόθεση του σχεδίου είναι να εξασφαλιστούν οι 110 θέσεις εργαζομένων. Επέμεινε ακόμη πως είναι καταχρηστική η παρέμβαση των εργαζομένων, που κατά τη γνώμη του θέλουν να κλείσουν την Ένωση.

Το ΙΚΑ από την πλευρά του, μέσω του νομικού του εκπροσώπου, ζήτησε να απορριφθεί το σχέδιο. Κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος όλες οι πλευρές ανέπτυξαν να νομικά τους επιχειρήματα και τώρα πλέον αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου