Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Υπογραφή της τροποποιημένης ΚΥΑ και κατανομή του ποσού των 54,4 εκατ. ευρώ αναμένουν οι επιλαχόντες Νέοι Αγρότες για τη δική τους πληρωμή



Την υπογραφή από το Υπουργείο Οικονομικών της τροποποιημένης ΚΥΑ που θα εντάσσει στους δικαιούχους και τους επιλαχόντες του Μέτρου 112 (Εγκατάσταση Νέων Αγροτών του ΠΑΑ), και την κατανομή του ποσού ανά Περιφέρεια αναμένουν οι επιλαχόντες του προγράμματος προκειμένου να ξεκινήσουν οι πληρωμές τους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το ΥπΑΑΤ εκτός των 7.892 εντάχθηκαν επιπλέον στο πρόγραμμα 3.224 επιλαχόντες και διασφαλίστηκε ένα ποσό της τάξης των 54,4 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές για την α΄ δόση του προγράμματος σε τρεις Περιφέρειες: Αττική, Δυτική Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία - Θράκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι πληρωμές στην Κεντρική Μακεδονία, που είναι η περιοχή με τους περισσότερους δικαιούχους του προγράμματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η πρώτη πληρωμή για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου και αφορούσε 1.420 δικαιούχους (σε Αττική, Δυτική Ελλάδα και Α. Μακεδονία - Θράκη) με συνολικό ποσό τα 17.659.250 ευρώ.
Την επόμενη ημέρα έγινε μια ακόμα πληρωμή σε 556 δικαιούχους με συνολικό ποσό της τάξεως των 6.602.750,00 ευρώ.
Η πιο πρόσφατη πληρωμή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 17/10 σε 53 δικαιούχους με συνολικό ποσό 588.000. Συνολικά λοιπόν μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί 2.029 δικαιούχοι με 24.580.000 ευρώ.

Δυτική Ελλάδα

Ο Διευθυντής Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διεύθυνσης Πελοποννήσου, κ. Ευάγγελος Δεληγιάννης, σε ερώτησή μας για τις μέχρι τώρα πληρωμές αλλά και την προοπτική πληρωμής των επιλαχόντων, μας αναφέρει: «οι δικαιούχοι που πληρώθηκαν στην περιοχή μας φθάνουν τους 882 με συνολικά 10.696.000 ευρώ. Υπολείπονται ακόμα 5 δικαιούχοι». Και προσθέτει: «έχει βρεθεί το ποσό της πληρωμής και για τους επιλαχόντες και απλά περιμένουμε την υπογραφή της τροποποιημένης ΚΥΑ. Είναι λοιπόν θέμα ημερών η έναρξη και των πληρωμών αυτών. Οι επιλαχόντες στην Δυτική Ελλάδα είναι 331 και το ποσό που τους αντιστοιχεί φθάνει περίπου 6,5 εκατ. ευρώ.

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Μπαξεβανίδης, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μας ενημερώνει: «704 πληρώθηκαν (από τους συνολικά 724 δικαιούχους) με συνολικό ποσό 8.549.000 ευρώ. Σε μερικές ημέρες θα πληρωθούν και οι υπόλοιποι 20. Για τους επιλαχόντες (442) περιμένουμε την τροποποίηση της ΚΥΑ και στη συνέχεια θα γίνει η κατανομή πίστωσης ανά Περιφέρεια. Συνολικά ζητάμε περίπου 19 εκατ. ευρώ για το σύνολο του Μέτρου».

Αττική

Για την πορεία των πληρωμών στην Αττική μας ενημέρωσε ο κ. Λευτέρης Κουτσουπλής, Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής: «πληρώθηκαν και οι 45 δικαιούχοι την πρώτη δόση του 70% με το συνολικό ποσό των 490.000 ευρώ. Απομένουν οι 6 επιλαχόντες. Όταν γίνει η κατανομή θα πρέπει να εκδοθούν οι αποφάσεις ένταξης και στην συνέχεια η σύνταξη του τεχνικού δελτίου που θα σταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Κεντρική Μακεδονία

Τέλος σύμφωνα με όσα προέκυψαν από το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές και στην Περιφέρεια με τους περισσότερους δικαιούχους νέους αγρότες, η οποία δεν είναι άλλη από την Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με όσα μας ανέφεραν από την Αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας: «Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο που “περνάμε” τα στοιχεία στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνει η επαλήθευση και να ξεκινήσουν οι πληρωμές. Οπότε το επόμενο διάστημα θα γίνει η πληρωμή της πρώτης δόσης».
Και προσθέτουν: «Στην περιοχή μας έχουμε τους περισσότερους δικαιούχους. Συνολικά οι εν δυνάμει δικαιούχοι έφθαναν του 1.865. Αυτή την στιγμή έχουν κάνει αποδοχή σχεδόν όλοι και υπολείπονται λιγότεροι από 100 (κάποιοι καθυστερούν να κάνουν την αποδοχή). Συνολικά υποβλήθηκαν 2.981 φάκελοι».
Χρήστος Διαμαντόπουλος
xdiam@agrotypos.gr

ΠΗΓΗ : agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου