Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πληρώνονται την ενιαία ενίσχυση οι παραγωγοί


Πληρώνονται την ενιαία ενίσχυση οι παραγωγοί

Σήμερα πιστώνεται στους λογαριασμούς γεωργών και κτηνοτρόφων το ποσό του 1,1 δισ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης. Αυτό δήλωσε, αμέσως μετά το πέρας της δίωρης σύσκεψης που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «οι πληρωμές στην ώρα τους να μην αποτελούν είδηση και να είναι ο κανόνας».
 
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι το υπουργείο έχει εντολή να επιταχύνει τις διαδικασίες για επιχειρηματικές επενδύσεις σε μεταποίηση και εξαγωγές, προσθέτοντας ότι -όπως ενημερώθηκε- περισσότερες από 300 επιχειρήσεις δημιουργούνται ή επεκτείνονται.
 
 
«Πρέπει να είμαστε παρόντες στη μάχη για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για περισσότερα κονδύλια και με έμφαση στους νέους αγρότες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
 
 
Ο κ. Σαμαράς προήδρευσε ευρείας σύσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου επιβεβαιώνοντας την κυβερνητική επιδίωξη για προώθηση μεταρρυθμίσεων σε τομείς που μπορούν να ωθήσουν την ανάπτυξη.
 
"Κάθε κρίση κρύβει ευκαιρίες. Και οι ευκαιρίες επενδύσεων στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα είναι τεράστιες. Διαθέτουμε εξαιρετικά προϊόντα ποιότητας και ονομασίας προέλευσης που κερδίζουν επάξια πια τις θέσεις τους στις διεθνείς αγορές. Από το λάδι μας μέχρι την φέτα, μέχρι τα κρασιά και τα φρούτα μας", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
 
"Θέλω να πω όμως ότι εργαζόμαστε έτσι ώστε οι πληρωμές που γίνονται στην ώρα τους όπως σήμερα να μην αποτελούν πια είδηση αλλά να είναι μια υποχρέωση της πολιτείας και να είναι ένας κανόνας σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα. Θέλω να συγχαρώ την ηγεσία του υπουργείου για τις πολλές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει όπως είναι για παράδειγμα η καθιέρωση της προαιρετικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ που θα καλύψει ζημιές που σήμερα δεν αποζημιώνονται δηλαδή ζημιές και από βιολογικά φαινόμενα, αν πω μόνο τη λέξη πράσινο σκουλήκι οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα θα καταλάβουν την σημαντικότητα αυτής της προσπάθειας", επισήμανε.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου