Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Έρχεται την επόμενη εβδομάδα το Farmer's Markets


Μία νέα ενότητα ενημέρωσης, το Farmers' Market, θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα μαζί με την εφημερίδα Agrenda.Τα Farmers’ Market, οι αγορές αγροτών όπως είναι ήδη γνωστά στο εξωτερικό, κάνουν δειλά την εμφάνισή τους και στην χώρα μας, με την Πρέβεζα να βάζει το πρώτο λιθαράκι. Γνωρίστε από κοντά το πετυχημένο μοντέλο που ισχύει σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ όπου την οργάνωση αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο.
Άλλωστε, στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να κάνει θεσμό και όχι περιστασιακή μόδα τις λαϊκές αγορές των αγροτών, ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο που ισχύει σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ όπου την οργάνωση αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο. Μάλιστα, βασικό ζητούμενο της προσπάθειας είναι μειωθεί η ψαλίδα τιμών παραγωγού-καταναλωτή.

Παράλληλα, γνωρίστε στο ειδικό ένθετο της Agrenda τα πιο πετυχημένα μοντέλα Farmers' Market του εξωτερικού. Από τις ΗΠΑ όπου ξεκίνησαν οι τοπικές αγορές αγροτών, έχουν εδραιωθεί και σημειώνουν τεράστια επιτυχία ενώ τις τελευταίες δεκαετίες πως και η ΕΕ φαίνεται να τα αγκαλιάζει με θέρμη.

ΠΗΓΗ : agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου