Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα πρόταση για την δημοσιοποίηση των αγροτικών επιδοτήσεων

Νέα πρόταση για την δημοσιοποίηση των αγροτικών επιδοτήσεων

Νέα πρόταση για την δημοσιοποίηση των αγροτικών επιδοτήσεων



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 25 Σεπτεμβρίου πρόταση με στόχο την εφαρμογή νέων κανόνων σχετικά με τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για τους δικαιούχους των ευρωπαϊκών γεωργικών ταμείων. Η νομοθετική αυτή αναθεώρηση έχει ζητηθεί με την απόφαση 2010 του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΚ), το οποίο ακύρωσε μέρος του κανονισμού (ΕΚ) 259/2008, ιδίως όσον αφορά τη δημοσίευση των πληροφοριών για επιμέρους δικαιούχους των γεωργικών ταμείων.
Η νέα πρόταση λαμβάνει υπόψη τους νομικούς περιορισμούς που ενυπάρχουν για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, θέτοντας ορισμένα όρια κατά τη δημοσίευση των ονομάτων των μεμονωμένων ατόμων και ζητώντας από τα κράτη μέλη να δημοσιεύουν λεπτομερείς πληροφορίες, ιδίως σχετικά με το είδος της ενίσχυσης και την περιγραφή των μέτρων για τα οποία έχουν διατεθεί τα κονδύλια.

«Σε μια εποχή που σε πολλά κράτη μέλη οι εθνικοί προϋπολογισμοί πιέζονται, θεωρώ ότι είναι ζωτικής σημασίας να ενημερώνονται οι πολίτες για το πώς δαπανώνται οι ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Επίτροπος Dacian Cioloş μετά την έγκριση του νέου κανονισμού διαφάνειας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την νέα πρόταση κανονισμού στον σύνδεσμο: http://ec.europa.eu/agriculture/funding/regulation/amendment-com-2012-551_en.pdf

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου