Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Δηλώσεις Υπουργού Αγρ. Ανάπτ. για Νέους Αγρότες & Σχέδια Βελτίωσης

Δηλώσεις Υπουργού Αγρ. Ανάπτ. για Νέους Αγρότες & Σχέδια Βελτίωσης

tsautarhs1
Επιδοτήσεις σε νέους αγρότες
Υπουργός: Πολλοί νέοι αγρότες πήραν χρήματα και ξεκίνησαν τις μονάδες τους, θα πάρουν και τα υπόλοιπα. Χρήματα υπάρχουν για τους νέους αγρότες και θα υπάρχουν και στη νέα προγραμματική περίοδο. Το πρόγραμμα θα ξανανοίξει για ακόμα περισσότερους νέους .
Σε ότι αφορά στη νέα ΚΑΠ επειδή πολύς κόσμος νομίζει ότι μετά το τέλος του 2013 που τελειώνει η τρέχουσα προγραμματική περίοδος, θα τελειώσουν οι ενισχύσεις, θα κοπούν οι επιδοτήσεις στη γεωργία και ρωτούν τι θα κάνει η γεωργία μας μετά το 2014, αυτοί οι φόβοι είναι αβάσιμοι. Θα υπάρξουν ενισχύσεις και επιδοτήσεις για τη γεωργία μας και μετά το 2014 και για τα επόμενα 5-6 χρόνια.
Σχέδια Βελτίωσης
Υπουργός: Σε ότι αφορά στα σχέδια βελτίωσης, όντως βρήκα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα.  Έχουν υποβληθεί 7.700 σχέδια για να βελτιώσουν οι γεωργοί την παραγωγική τους διαδικασία και τις εγκαταστάσεις τους και είχε αξιολογηθεί ένας πολύ μικρός αριθμός, ούτε καν 1.000. Είπα λοιπόν ότι αυτό είναι αδιανόητο. Να έχουμε περίπου 850 εκατ. € να δώσουμε στους αγρότες που αυτή τη στιγμή αγωνιούν και περνούν δυσκολίες και να μην έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες. Αναμορφώσαμε λοιπόν το σύστημα και μπορώ να σας ανακοινώσω ότι η αξιολόγηση έχει φθάσει περίπου στα 3.000 με 3.500. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε αρχικά τα αποτελέσματα για τους κτηνοτρόφους, πρώτα για τους ορνιθοτρόφους και μετά για τους αγελαδοτρόφους. Και θα ακολουθήσουν τα σχέδια βελτίωσης για τους νέους.


ΠΗΓΗ : THESSALIKIGI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου