Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Τελετή Έναρξης Συνεδρίου Νέων Αγροτών






 ΕΜΠΑΡΚΟ 6 Σεπ 2012, 06.00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6-9-2012
Τελετή Έναρξης Συνεδρίου Νέων Αγροτών

Η τελετή έναρξης θα γίνει του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών θα γίνει την Παρασκευή, 7-9-2012, στις 20.30, στο Ελατοχώρι, ανοικτή για όλους.
Δέκα εννέα Νέες και Νέοι Αγρότες από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (6-9 Σεπ 2012) στο φιλόξενο μπαλκόνι των Πιερίων, το Ελατοχώρι Κατερίνης.
Ο κ Παναγιώτης Γκιοργκίνης (γεωργός, Νέος Σκοπός Σερρών), ο κ Στέλιος Βογιατζής Γεωργοκτηνοτρόφος, Βασιλικά Θεσσαλονίκης), η κα Φωτεινή Μακρυγιάννη (γεωργός, Βούζι Φθιώτιδας), ο κ Τάσος Αντωνίου (κτηνοτρόφος, Λιβάδι Λάρισας), ο κ Γεώργιος Ιωάννου (μελισσοκόμος, Λάρισας), ο κ. Κων/νος Λουκίσσας (γεωργός, Μηλιά Αττικής), ο κ Γιάννης Παντούλης (γεωργός, Περίσταση Πιερίας), ο κ Μαϊστρος Καραμπάσης (γεωργός, Κροκεές Λακωνίας), ο κ Πάγγαλος Καζάκης (γεωργός, Γωνιά Χαλκιδικής), ο κ Βασίλης Κόλλιας (γεωργός, Ακραίφνιο Βοιωτίας), ο κ Αναστάσιος Καρακούσης (γεωργός, Ράχη Πιερίας), ο κ Ιωάννης Ζιμπιλίδης (γεωργός, Γλυκοκερασιά Κοζάνης), ο κ Αθανάσιος Εσκίδης (γεωργός, Πιερίας), ο κ Γεώργιος Φωτιάδης (κτηνοτρόφος, Εξοχή Πιερίας), ο κ Δημήτρης Γεώργας (κτηνοτρόφος, Αρχαία Επίδαυρος Αργολίδας), η κα Κατερίνα Μοσχούτα (γεωργός, Ιστιαία Ευβοίας), η κα Όλγα Παναγιωτίδου (γεωργοκτηνοτρόφος, Στίβος Θεσσαλονίκης), ο κ Ευάγγελος Γκλαβάκης (γεωργός, Πιπεριά Πέλλας) και ο κ Απόστολος Κούρτης (γεωργός-δασοκόμος, Ράχη Πιερίας) είναι οι πρωταγωνιστές της αγροτικής ζωής και «τολμούν» να δείξουν την ιστορία τους, σε μια «διαδικασία success stories demonstration», κάνοντας περήφανους όλους τους πραγματικούς αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς, δασοκόμοι).
Οι συμμετέχοντες στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (6-9 Σεπ 2012) στο Ελατοχώρι Πιερίας, θα συμμετέχουν στην ανταλλαγή εμπειριών, θα πλουτίσουν με τεχνογνωσία αγροτικής επαγγελματικής βιωσιμότητας, θα αισθανθούν ανεξάρτητοι, αφού μόνοι τους καλύπτουν τα κύρια έξοδα του συνεδρίου (50€ για γεύματα, διαλλείματα καφέ & συνέδριο και 100€ μαζί με τις διανυκτερεύσεις), και θα επισκεφθούν μονάδα συσκευασίας ακτινιδίων και φρούτων (ΖΕΥΣ), μονάδα με μορφές τουρισμού υπαίθρου (ΣΑΦΕΤΗ, Δίον), συνεταιρισμό κερασοπαραγωγών ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΡΑΧΗΣ), αμπελουργό-οινοποιό (ΟΙΝΟΒΙΟΝ ΡΑΧΗΣ) και κτηνοτρόφο με παραδοσιακούς ελληνικούς μαύρους χοίρους, που προσφέρει στην αγορά εκλεκτά προϊόντα φυσικής ωρίμανσης (ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ) με μεγάλη προστιθέμενη αξία.
Την Κυριακή, 9 Σεπ 2012, με ελεύθερη είσοδο, από 10.00 έως 13.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο, μπορούν όλοι, να παρακολουθήσουν την ημερίδα για το μέλλον του Αγροτικού κόσμου με ομιλητές, που θα εστιασθούν στην πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών για την ΥΠΑΙΘΡΟ 2020, μεταξύ των οποίων ο κ. Α. Σαρρόπουλος (ΓΕΩΤΕΕ Κεν. Μακεδονίας), ο Δρ Φ. Βακάκης (ΒΑΚΑΚΗΣ & Συνεργάτες), ο Δρ Τ. Χανιώτης (Ευρ. Επιτροπή), ο Δρ Α. Θεοχαρόπουλος (ΕΓ Κοινοτικών Πόρων), ο καθ Γ. Παπαστάμκος (Ευρωβουλευτής) και άλλοι.
Η πρόταση ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020 της ΠΕΝΑ αφορά στην δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών αγροτών, ικανής να προσφέρει αγροτικά προϊόντα πιστοποιημένων προδιαγραφών και ανταγωνιστικού κόστους, που θα επιβαρύνουν το λιγότερο δυνατόν το περιβάλλον, με οργανωμένη συλλογική δράση.
Προσκαλούνται όλοι την Παρασκευή, 7-9-2012, 20.30-21.30, στο Ελατοχώρι.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου