Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση





Μ Ι Χ Α Η Λ Ι Δ Η Σ   Δ Η Μ Η Τ Ρ Ι Ο Σ
 




ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 21-9-2012
Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση

Την Πέμπτη, 27 Σεπ 2012, στις 19.00, στα Λουτρά Λαγκαδά, η Γυναικεία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΥΓΔΟΝΙΑ» με την συμπαράσταση του Δήμου Λαγκαδά προσκαλούν όλες και όλους για να τους παρουσιάσουν το νέο αυτό σχήμα (ΚοινΣΕπ) που προσδοκά να έχει όλα τα πλεονεκτήματα του συνεργατισμού, να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και ταυτόχρονα να έχει στοιχεία επιχειρηματικότητας, που θα το επιτρέψουν να λειτουργήσει στις σημερινές οικονομικές συγκυρίες.
Η ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ επέλεξε να αξιοποιήσει το ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδος, την φυτική ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ, σε μια σημαντική περιοχή NATURA, την περιοχή Λαγκαδά, για να δημιουργήσει βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα, ΣΗΜΕΡΑ.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: Αξιοποίηση των αυτοφυών αρωματικών ειδών της Ελληνικής χλωρίδας, Πολλαπλασιαστικό υλικό των Ελληνικών αρωματικών ειδών, προβλήματα & προοπτικές και Ιδιότητες & χρήσεις των Ελληνικών αρωματικών ειδών.
Η Κοιν.Σ.Επ. είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και διαθέτει εκ του νόμου εμπορικές δυνατότητες. Είναι η επιχείρηση εκείνη, η οποία διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον. Οι ΚοινΣΕπ προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εργάζονται μαζί και να συστήνουν βιώσιμες επιχειρήσεις, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και προάγουν την ευημερία της κοινωνίας.
Αν η επιχειρηματικότητα είναι η ανάληψη δράσης με κινδύνους και ένα από τα αποτελέσματα είναι το όφελος, τότε στα προαπαιτούμενα είναι η έρευνα, η εκπαίδευση και η υποστήριξη. Η ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ επεξεργάζεται ένα σχήμα της συνεργασίας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (έρευνα & εκπαίδευση), με τον Δήμο Λαγκαδά και το ΥπΑΑΤ (Χώροι & κοινωνία), και την ΠΕΝΑ (Νέες και Νέοι Αγρότες-καλλιεργητές), που  θα μπορούσε να είναι ιδανική-πιλοτική για όλη την Ελλάδα.
Την Πέμπτη, 27 Σεπ 2012, στις 19.00, στα Λουτρά Λαγκαδά, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης και η κα Χρυσάνθη Αλεξάνδρου (ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ) προσκαλούν όλους για μια πρώτη συνάντηση-συζήτηση ενημέρωση.




Για την καταγραφή Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου