Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Η καλλιέργεια του Γκότζι ΜπέρυΜ Ι Χ Α Η Λ Ι Δ Η Σ   Δ Η Μ Η Τ Ρ Ι Ο Σ
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 26-6-2012

Η καλλιέργεια του Γκότζι Μπέρυ

Την Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012, στις 10.00, στα Πεύκα Θεσσαλονίκης διοργανώνεται σεμινάριο κατάρτισης για την «Καλλιέργεια του Γκότζι» για ενδιαφερόμενους να επενδύσουν στην καλλιέργεια του Γκότζι.
Ο σ. καθ Γιώργος Δαουτόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου «Η Καλλιέργεια του Γκότζι», διοργανώνει σεμινάριο κατάρτισης διάρκειας 6 ωρών για να διαλύσει τους μύθους που περιβάλουν την καλλιέργεια και να παράσχει ραφιναρισμένη και έγκυρη γνώση σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη νέα αυτή αξιόλογη πολυδύναμη καλλιέργεια.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Πεύκα της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012, και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 120 € στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα πλήρες γεύμα στη φημισμένη Ταβέρνα ΚΟΡΥΦΗ όπου και θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο και πλήρης φάκελος με δύο βιβλία του σ. καθ Γ. Δαουτόπουλου, «Η Καλλιέργεια του Γκότζι» και Εφαρμογές των ΕΜ στη Γεωργία.
Τα θέματα που θα προσεγγισθούν και θα συζητηθούν διεξοδικά με τους εισηγητές κκ Γ. Δαουτόπουλο και Δημ. Χαραντώνη είναι: Περιγραφή και Βιολογία του φυτού. Ιστορία-Εξάπλωση. Απαιτήσεις σε εδαφοκλιματικά στοιχεία. Έδαφος: Μήτρα Ζωής. Σύσταση και κατηγορίες εδαφών. Πορώδες-Δομή εδάφους. Οργανικά συστατικά. Ανταλλαγές θρεπτικών. Λειτουργίες Οργανικής ουσίας. Τεχνικές διατήρησης και αύξησης της Οργανικής Ουσίας. Πανίδα εδάφους. Ο ρόλος των μικροργανισμών στη γονιμότητα- Γαιοσκώληκες- Μυκόρριζες- Πρωτόζωα. Συμβιωτική δέσμευση αζώτου. Νιτροποίηση- Απονίτρωση. Διάβρωση εδαφών, Οξύτητα, Κύκλος θρεπτικών στοιχείων. Εδαφολογική ανάλυση. Ο ζεόλιθος στη γεωργία και κτηνοτροφία. Τρόποι εφαρμογής. Πλεονεκτήματα χρήσης. Ευρήματα ερευνών. Επιλογή χωραφιού, κριτήρια επιλογής. προκαταρκτικές εργασίες,  εμπλουτισμός σε Οργανική Ουσία. Φύτευση. Εδαφοκάλυψη. Παραβλαστήματα, Ποικιλίες- Επιλογή ποικιλιών- Κριτήρια επιλογών-Χρόνος ωρίμανσης. Συλλογή των καρπών. Μετασυλλεκτικοί χειρισμοί.  Μέθοδοι ξήρανσης. Εχθροί και Ασθένειες. Νέες αρχές προσέγγισης στη φυτοπροστασία. Βιολογική φυτοπροστασία στο Γκότζι. Διάθεση παραγωγής- Εμπορία. Δημιουργία Ομάδας Παραγωγών. Επενδυτικά κίνητρα. Αξιολόγηση Σεμιναρίου.
Με το πέρας των εισηγήσεων-συζητήσεων θα γίνουν εξετάσεις και θα δοθούν βεβαιωτικά παρακολούθησης, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το γεύμα εργασίας με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε όλα τα θέματα που απασχόλησαν το σεμινάριο στην ταβέρνα ΚΟΡΥΦΗ.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30 άτομα στο daoutop@otenet.gr και κατάθεση των 120 € στην Τράπεζα Πειραιώς GR44 0172 2020 0052 0201 7271 202 ή στην Τράπεζα ΑΤΕ GR39 0432 3240 0007 4010 1201 653. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν και όσοι θέλουν να κάνουν οικιακό λαχανόκηπο.
Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται να επενδύσουν πραγματικά σε γνώσεις και στο Γκότζι Μπέρυ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ολοήμερο σεμινάριο κατάρτισης για την «Καλλιέργεια του Γκότζι», την Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012, στις 10.00, στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, ταβέρνα ΚΟΡΥΦΗ, daoutop@otenet.gr. Θα είναι μια νέα εμπειρία προσανατολισμένη στον αγρότη-επενδυτή και όχι στην «ευκαιρία».


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382