Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων στον Έβρο


Στον αποκλεισμό των συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία στο ύψος του Τελωνείου των Κήπων προχώρησαν την Πέμπτη κτηνοτρόφοι, που συνεχίζουν και εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους για το κούρεμα που υπέστη η ενιαία ενίσχυση που ανέμεναν.
Αγρότες από την περιοχή βρέθηκαν στο πλευρό των κτηνοτρόφων, οι οποίοι μάλιστα δήλωσαν πρόθυμοι να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τονίζοντας πως είναι πρόθυμοι να παραμείνουν στα σύνορο μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. 
 
Ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η προσπάθεια των κτηνοτρόφων να προχωρήσουν στον αποκλεισμό, βρέθηκαν στην περιοχή χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν επεισόδια. Στους διαδηλωτές δεν επετράπη να πλησιάσουν αρκετά στο Τελωνείο, ωστόσο οι ίδιοι δηλώνουν πως δεν θα παρεμποδίζουν Ι.Χ. ή λεωφορεία που διέρχονται από την περιοχή.  
 
Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, στην οποία συμμετείχαν και τελωνειακοί υπάλληλοι, προκάλεσε προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων καθώς σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων ήταν αρκετή για να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων. 
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς βρέθηκε στο πλευρό των διαδηλωτών και δήλωσε πως προώθησε τα αιτήματα του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητώντας την δίκαιη αντιμετώπιση όλων των κτηνοτρόφων στο θέμα της ενιαίας καταβολής τόσο της εξισωτικής ενίσχυσης  όσο και της αποσυνδεδεμένης ενιαίας ενίσχυσης αλλά και στην καταβολή των αποζημιώσεων από τις ζωονόσους που έπληξαν πολλά κοπάδια αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου