Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Εν αναμονή η επέκταση του «ΠΟΠ Καλαμάτα»


Εν αναμονή η επέκταση του «ΠΟΠ Καλαμάτα»

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται η επέκταση του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλη τη Μεσσηνία. Στις αρχές Οκτωβρίου στάλθηκαν στις Βρυξέλλες νέα στοιχεία και επίκειται η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ θα κληθεί να εισηγηθεί θετικά ή αρνητικά για το θέμα της επέκτασης στη Διαχειριστική Επιτροπή (συμμετέχουν εκπρόσωποι των Υπουργείων Γεωργίας των 27 κρατών μελών της ΕΕ) η οποία και θα αποφασίσει για το θέμα.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Αλευράς, δήλωσε ότι σε πρόσφατη επικοινωνία με τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πληροφορήθηκε ότι «στις 6 Οκτωβρίου έστειλαν από το υπουργείο κάποια πρόσθετα στοιχεία που είχαν ζητηθεί από τις Βρυξέλλες και αναμένεται η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής». Ο κ. Αλευράς επεσήμανε ότι «υπάρχουν πιέσεις να μην επεκταθεί το ΠΟΠ και τα συμφέροντα είναι μεγάλα». Πρόσθεσε ακόμη ότι όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα τη φετινή ελαιοκομική περίοδο να πραγματοποιηθεί η επέκτασή του.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου