Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Παραγωγοί και μεταφορείς αποφάσισαν να μην προσκομίσουν τεύτλα

Παραγωγοί και μεταφορείς αποφάσισαν να μην προσκομίσουν τεύτλα
Θα καθυστερήσει η εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στο Πλατύ Ημαθίας, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αποφάσισαν την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου να μην συγκομίσουν και προσκομίσουν τεύτλα, λόγω αδυναμίας να γεμίσουν με πετρέλαιο τα σχετικά οχήματα και μηχανήματα, όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης.
«Και να ξεκινήσουμε την όλη διαδικασία το πολύ σε δέκα ημέρες θα την σταματήσουμε αφού δεν υπάρχουν χρήματα», επεσήμανε ο κ. Μπογιαννίδης, ύστερα από τη συνέλευση που πραγματοποίησαν έξω από το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, όπου νωρίτερα έγινε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Παράλληλα, ζήτησε εκ νέου από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταβάλλουν το πολύ εντός 20ημέρου τα ποσά της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ζαχαρότευτλων 2012.

Με τη θέση αυτή συντάσσονται ομάδες παραγωγών, οδηγοί οχημάτων και μηχανημάτων συγκομιστικής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Λάρισα, την Ορεστιάδα και τις Σέρρες. Υπενθυμίζεται ότι για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Ζαχαρότευτλων ενισχύονται 238 παραγωγοί, με συνολικό ποσό ύψους 2.367.737,46 ευρώ για την εφαρμογή του προγράμματος.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ