Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Κουκουλόπουλος: «Στις 3 του Σεπτέμβρη καταθέτουμε τη νέα διακήρυξη μας για την Ελλάδα»

Κουκουλόπουλος: «Στις 3 του Σεπτέμβρη καταθέτουμε τη νέα διακήρυξη μας για την Ελλάδα»
«Στις 3 του Σεπτέμβρη 2014, 40 χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα καταθέσει τη νέα διακήρυξη μας για την Ελλάδα. Μια διακήρυξη που θα λαμβάνει υπ΄ όψιν της το εντελώς νέο περιβάλλον που δημιουργήθηκε μετά από 5 χρόνια κρίσης και θα απευθύνεται σε μια άλλη κοινωνία και μια άλλη χώρα.
Θα πατάει, όμως, και θα συνδέεται με όσα σημαντικά πέτυχε το ΠΑΣΟΚ τα 40 χρόνια της ιστορικής του πορείας, η οποία είναι άρρηκτα δεμένη με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί και είναι ό,τι πραγματικά μας ενώνει και θα οδηγήσει στην επόμενη μέρα, τόσο το κόμμα όσο και τη χώρα».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας σήμερα, Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, το πρωί στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ FM.

Ερωτηθείς για τις δύο διαφορετικές εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν, σήμερα και μεθαύριο, υπογράμμισε πως η κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ είναι μία και είναι στις 3 του Σεπτέμβρη. Ο ίδιος, βέβαια, θα παραστεί και στη σημερινή τιμώντας έτσι τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, που για τον ίδιο αλλά και όλα τα μέλη του Κινήματος υπήρξε 2ος πατέρας.

Ο κ. Κουκουλόπουλος καυτηρίασε το λαϊκισμό που επιδεικνύουν σε πάρα πολλές περιπτώσεις ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Δημοκρατία. Φέρνοντας δε ως παράδειγμα το θέμα των ροδάκινων, όπου ζητούνταν απ΄ το ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετηθεί λύση τύπου «πακέτου Χατζηγάκη», για το οποίο η Ε.Ε. ζητά απ΄ τη χώρα μας να καταλογιστεί στους παραγωγούς το ποσό των 500 εκατ. ευρώ, υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να αξιοποιούμε σωστά όσα μας προσφέρονται μέσω του ευρωπαϊκού πλαισίου, στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να λειτουργούμε, και τότε θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά το πώς θα καταφέρει η χώρα να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης, επεσήμανε πως πρέπει να λυθεί το θέμα των τραπεζών. Οι τράπεζες, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Καραμανλή το 2008 για την περιβόητη θωράκιση τους, ήταν αυτές που ουσιαστικά πυροδότησαν την κρίση και άρα όσο συντομότερα ολοκληρωθεί η εξυγίανση τους και ξαναρχίσουν να στηρίζουν την πραγματική οικονομία, τόσο πιο γρήγορα θα ξαναμπεί η χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης. Γι΄ αυτό, πρόσθεσε ο Υπουργός, πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και η πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης για τα κόκκινα δάνεια.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ και τα περιθώρια ανάκαμψης του ο κ. Κουκουλόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι: «Από την πλευρά μας υπάρχει εδώ και καιρό μια σειρά σημαντικών πολιτικών πρωτοβουλιών που αφορούν όλα τα σημερινά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι την αντιμετώπιση της ανεργίας το ΠΑΣΟΚ καθημερινά καταθέτει συνεχώς προτάσεις για να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

Ακούμε τους πολίτες και γνωρίζουμε πολύ καλά πως εκφράζουν δύο πράγματα. Την πεποίθηση τους πως δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω, σε ό,τι μας έφερε ως εδώ, και στην απόγνωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Εμείς ξέρουμε τι έφταιξε, έχουμε αναλάβει ευθύνες ακόμα και μεγαλύτερες απ΄ αυτές που μας αναλογούσαν, αλλά θα σταθούμε όρθιοι και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Απλώς για να αποδώσουν αυτά που προτείνουμε, πρέπει να ολοκληρωθούν κάποια πράγματα, όπως το θέμα των τραπεζών, για να μπορέσει να ξαναπάρει μπρος η οικονομία και να αρχίσουν να λύνονται τα προβλήματα των πολιτών».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου