Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Γ. Καρασμανης: Βασικό εργαλείο για την ΚΑΠ ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑΤην διαβεβαίωση πως άμεσα θα προχωρήσει στην πρόσληψη των εκατό νέων ερευνητών, για την στελέχωση των νέων ινστιτούτων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς και στην πρόσληψη 150 μεταδιδακτορικών δεκαπεντάμηνη σύμβαση, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Καρασμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Αγνής Καλογερή, σχετικά με τη λειτουργία της Διοίκησης του εν λόγω Οργανισμού.
Επίσης, κλείνοντας την απάντησή του ανέφερε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αντιλαμβάνεται την ύπαρξη και λειτουργία του εν λόγω Οργανισμού ως ένα βασικό εργαλείο για την προσαρμογή των ελλήνων αγροτών στο νέο περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται από του χρόνου να δραστηριοποιηθούν για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης έγινε χθες, Τρίτη 8 Ιουλίου, το απόγευμα στην Βουλή και ο υπουργός διαβεβαίωσε πως θα αναληφθεί προσπάθεια από πλευράς του για τη λειτουργία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με ένα οργανόγραμμα που θα ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες του Οργανισμού, όσο και στις ανάγκες αυτών για τους οποίους έχει συσταθεί ο Οργανισμός, δηλαδή για τους αγρότες.

Όμως άφησε σε εκκρεμότητα ερωτήματα της βουλευτού όπως:
-Για προβλήματα που αφορούν στην ποιότητα των ελέγχων των αγροτικών προϊόντων, οι οποίοι χρειάζεται να διευρυνθούν και να στηριχθούν οι διαδικασίες ελέγχου τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε πόρους, ώστε να καταπολεμηθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, που κοστίζουν πολύ στην εθνική μας οικονομία -  ιδιαίτερα στον Έλληνα κτηνοτρόφο και στον αγρότη - και είναι σε βάρος του καταναλωτή.
-Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των νέων αγροτών, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί σε όλη την Ελλάδα, και αφορούν οκτώ χιλιάδες ανθρώπους των οποίων το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει τελειώσει, αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει τα χρήματα από την επιδότηση.
- Για τη λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών ΕΠΑΣ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σχολές με πολύ παλιά λειτουργία, με πολύ μεγάλη προσφορά στις τοπικές κοινωνίες και σε όλη την εκπαίδευση στα θέματα της αγροτικής μας παραγωγής, οι οποίες κινδυνεύουν να κλείσουν.


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ