Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Πρωτοβουλίες για τη διάσωση της ΕΒΖ προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν αναγνωρίζει τετελεσμένα και τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει πολιτικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για να αποτραπεί το καταστροφικό κλείσιμο των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με την ομοσπονδία εργαζομένων της ΕΒΖ και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας Πέτρο Χασανίδη.
Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, 8 Ιουλίου, και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ εκτός του επικεφαλής Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν και οι βουλευτές: Ευαγγ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Δημ. Στραρτούλη και Αφρ. Σταμπουλή

Αναλυτικότερα, μετά το τέλος της συνάντησης ο Αλ. Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η Διοίκηση της ΕΒΖ με την απόφασή της να κλείσει τα δυο εργοστάσια στις Σέρρες και την Ορεστιάδα, από τα τρία εργοστάσια του ομίλου που εδρεύουν στη χώρα μας, οδηγεί σε παραγωγικό και λειτουργικό θάνατο την Βιομηχανία Ζάχαρης, οδηγεί στην αβεβαιότητα, την ανεργία και την φτώχεια εκατοντάδες εργαζόμενους, σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες τευτλοπαραγωγούς της Μακεδονίας και της Θράκης και σε κοινωνικό μαρασμό τους Νομούς Σερρών και Έβρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμιά περίπτωση δεν αναγνωρίζει τέτοια τετελεσμένα και τις επόμενες ημέρες θα πάρουμε όλες εκείνες τις πολιτικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για να αποτραπεί το καταστροφικό κλείσιμο των δυο εργοστασίων της ΕΒΖ και για να έχει την αναγκαία χρηματοδότηση, είτε μέσω της είσπραξης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που της χρωστούν πελάτες και δημόσιο, είτε μέσω της τραπεζικής δανειοδότησής της για να προχωρήσει στην αναπτυξιακή παραγωγική ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό της. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι η λειτουργία και η ανάπτυξη της ΕΒΖ είναι απολύτως αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα της οικονομίας και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες, διότι παρακολουθούν αδιάφορα ή ενθαρρύνουν το κλείσιμο της μοναδικής μεταποιητικής βιομηχανίας συνδεδεμένης με τον πρωτογενή τομέα, χωρίς να παίρνουν υπόψη ότι μια τέτοια εξέλιξη οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εγκατάλειψη, περιθωριοποίηση και ερημοποίηση τη Βόρεια Ελλάδα και είναι ένα ακόμη πλήγμα στην οικονομία της χώρας».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ