Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη Καρασμάνη στις χαλαζόπληκτες περιοχές της Έδεσσας


Τις πληγείσες από την σφοδρή χαλαζόπτωση περιοχές του Δήμου Έδεσσας επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
κ. Γεώργιος Καρασμάνης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που δέχτηκε από το Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου. Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Ν. Πέλλας κ. Διονύσης Σταμενίτης, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής και κα. Θεοδώρα Τζάκρη, οι Αντιδήμαρχοι Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Πέτκος και Οικονομικών κ. Γιάννης Μουράτογλου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Η χαλαζόπτωση έπληξε όλο τον ορεινό όγκο του Δήμου Έδεσσας ενώ σε ορισμένα χωριά όπως η Κερασιά η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική δημιουργώντας τεραστία οικονομική ζημία, καθώς το κεράσι αποτελεί την μοναδική πηγή εσόδων για τους κατοίκους της περιοχής.  

Ο Υπουργός διαπίστωσε το μέγεθος της ζημίας που υπέστη τόσο η φυτική παραγωγή όσο και το φυτικό κεφάλαιο, καθώς ήταν τόσο δυνατή η χαλαζόπτωση που εκτός από τη φετινή παραγωγή, έχουν πληγεί και τα δέντρα.   Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, μεταφέροντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας ζήτησε από τον Υπουργό άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις και ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως προς τα εκεί προσανατολίζεται και ο σχεδιασμός του Υπουργείου, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή στα κλιμάκια του ΕΛΓΑ να επισκεφτούν άμεσα την περιοχή για μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ