Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Απλήρωτοι παραγωγοί για 2,5 χρόνια από το πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας


Στο «αμήν» έχουν φτάσει εκατοντάδες κτηνοτρόφοι από το Νομό Μαγνησίας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για περίπου 2,5 χρόνια από το πρόγραμμα «Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας» με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρακτικά προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος μέσω του οποίου στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων αλλά και η χρήση ζωοτροφών που έχουν παραχθεί με βιολογικό τρόπο.
Με αφορμή το παραπάνω πρόβλημα αλλά και τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, η οποία αφήνει πολλά ερωτηματικά και ασάφειες για αγρότες και κτηνοτρόφους, ζητήθηκε από τους κτηνοτρόφους συνάντηση με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη, ωστόσο ακόμη περιμένουν να οριστεί το ραντεβού της συνάντησης.

Οι κτηνοτρόφοι σκοπεύουν να ζητήσουν από τον υπουργό να μεριμνήσει ώστε να πληρωθούν άμεσα έτσι ώστε να πάρει «ανάσα» ο κλάδος τους και να μπορέσουν να μετακινήσουν ομαλά τα κοπάδια τους στα ορεινά.

«Ολα τα παραπάνω συνιστούν κατάφωρη αδικία για τους κτηνοτρόφους οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε φάση μετακίνησης των κοπαδιών τους στα ορεινά» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Γιάννης Γκρίνιας, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «δυστυχώς αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Π.χ. από το πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας βρισκόμαστε απλήρωτοι για 2,5 χρόνια. Πραγματικά για εμάς είναι άδικο καθώς για να ανταπεξέλθουμε εργαζόμαστε σκληρά επί 24ώρου βάσης και το λιγότερο που περιμένουμε είναι αυτά που δικαιούμαστε».

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Γκρίνιας από τη Μαγνησία είναι εκατοντάδες οι κτηνοτρόφοι που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας και έχουν μείνει απλήρωτοι για 2,5 χρόνια ενώ το χειρότερο όλων είναι ότι δεν γνωρίζουν πότε θα λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου