Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Από τον πυρήνα της ΕΝΑ Πρέβεζας ιδρύεται η Πανηπειρωτική Ένωση Αγροτών


Για το τέλος της Ένωσης Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Πρέβεζας και τη δημιουργία της Πανηπειρωτικής Ένωσης Αγροτών μιλάει σε συνέντευξή του στον ΑγροΤύπο, ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΕΝΑ Πρέβεζας κ. Λεωνίδας Ραβανός. Ο κ. Ραβανός μας αναφέρει ότι η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα και στην συνέχεια θα γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό του Συλλόγου προκειμένου να «ολοκληρωθεί» και τυπικά ο κύκλος της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας, ενώ παράλληλα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διεργασίες προκειμένου να ξεκινήσει ο νέος Σύλλογος ο οποίος θα απευθύνεται σε όλους τους αγρότες της Ηπείρου (όχι μόνο νέους). «Ένας από τους λόγους που λάβαμε αυτή την απόφαση ήταν ο… εγκλωβισμός μας στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας», τονίζει χαρακτηριστικά στον ΑγροΤύπο, ο κ. Ραβανός.

Διαβάστε τη συνέντευξη του κ. Λ. Ραβανού στον ΑγροΤύπο:

  • Κ. Ραβανέ, τι ακριβώς συνέβη; Γιατί αποφασίσατε τον τερματισμό της δράσης της ΕΝΑ Πρέβεζας και τη δημιουργία της Πανηπειρωτικής Ένωσης Αγροτών;
Αυτή τη στιγμή το Δ.Σ. έλαβε την απόφαση να κλείσουμε την ΕΝΑ Πρέβεζας. Ο λόγος βέβαια δεν ήταν ότι δεν δουλεύαμε αφού είχαμε διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία τεσσάρων χρόνων. Το πρόβλημα ήταν ο «εγκλωβισμός» μας στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Επιπλέον είχαμε οχλήσεις και από άλλους αγρότες, οι οποίοι ήθελαν να εγγραφούν στον σύλλογό μας αλλά δεν μπορούσαν αφού υπήρχε πάντα το όριο ηλικίας. Το καταστατικό του νέου φορέα θα είναι περίπου το ίδιο απλά θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του νέου φορέα. Θα υπάρχει κάποιο κλιμάκιο σε κάθε Π.Ε. ώστε να εκπροσωπεί την κάθε περιοχή στο Δ.Σ.
  • Η δημιουργία του νέου συλλόγου θα γίνει άμεσα; Πως θα ενημερωθούν οι αγρότες της Ηπείρου που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν σχετικά με τη δημιουργία αυτού του νέου φορέα;
Η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα. Πρόκειται να ορίσουμε μια επιτροπή σε μεταβατικό στάδιο και από εκεί και πέρα θα κάνουμε παρουσιάσεις, συναντήσεις αγροτών σε όλες τις περιοχές της Ηπείρου, με κύριο στόχο να γίνουν κάποια στιγμή – όσο πιο γρήγορα - εκλογές για να εκλεγεί και επίσημα το νέο Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ένωσης Αγροτών. Πιστεύουμε ότι η δουλειά και ο ρόλος που θα γίνει στον νέο Σύλλογο να είναι σημαντικός όπως και της ΕΝΑ Πρέβεζας στα 4 αυτά δημιουργικά χρόνια και ευελπιστούμε να αγωνιστούμε και να προβούμε σε όλες τις παρεμβάσεις που χρειάζονται στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο αγροτικός κλάδος και ο πρωτογενής τομέας γενικότερα.
  • Τι θα γίνει με την Ένωση Νέων Αγροτών (ΕΝΑ). Οι νέοι αγρότες θα πάψουν να εκπροσωπούνται;
Αν κάποιος θέλει να συνεχίζει το σύλλογο ας το κάνει. Αυτό όμως που μας λένε όλα τα μέλη μας είναι ότι θα έρθουν στην Πανηπειρωτική Ένωση Αγροτών για να έχουμε διευρυμένο πεδίο. Κακά τα ψέματα όταν εκπροσωπείς πολύ κόσμο έχει μεγαλύτερη δύναμη για να διεκδικήσεις πράγματα από ότι όταν εκπροσωπείς μόνο μια Περιφερειακή Ενότητα.
  • Στους συνδικαλιστικούς φορείς είναι έντονο το στοιχείο της εμπλοκής πολιτικών συμφερόντων. Πως θα κινηθεί η Πανηπειρωτική Ένωση Αγροτών;
Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι αυτό που έκανε και η ΕΝΑ Πρέβεζας. Να μην είμαστε πολιτικοποιημένοι. Να έχουμε μέλη από όλους τους χώρους. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να γίνω πρόεδρος. Με ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε ένα φορέα που θα αναπτύξει τον υγιή ρόλο του συνδικαλισμού στην Ελλάδα. Θα πάμε κόντρα στο ρεύμα της παλιάς νοοτροπίας, Θέλουμε να αναβαθμιστεί ο αγροτικός συνδικαλισμός στην Ήπειρο.

ΠΗΓΗ : agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου