Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Διευκρινήσεις για τις άδειες αλιείας στα διεθνή ύδατα


Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, τονίζει ότι η με αριθ. 4023/64557 (ΦΕΚ 1307 Β’ 22.05.2014) απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιβάλλεται για την προστασία των ιχθυοαποθεμάτων και για λόγους βιώσιμης και αειφόρου διαχείρισης.
Όπως διευκρινίζεται η άδεια αλιείας στα διεθνή ύδατα δινόταν μέχρι φέτος από τις Περιφέρειες και είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα έλλειψης συντονισμού, με αποτέλεσμα κάποιες Περιφέρειες να δίνουν άδειες και κάποιες όχι. Για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων οι άδειες αλιείας για τα διεθνή ύδατα εκδίδονται πλέον κεντρικά από το ΥπΑΑΤ, με γνώμονα την ισονομία και τη βιωσιμότητα των ιχθυοαποθεμάτων.

Καταλήγοντας η σχετική ανακοίνωση τονίζει πως «Η χώρα μας σέβεται το Δίκαιο της Θάλασσας και σε καμία περίπτωση δεν θα έθετε σε κίνδυνο την αειφορία και τη βιώσιμη διαχείριση, τόσο του περιβάλλοντος και των ιχθυοαποθεμάτων, όσο και του επαγγέλματος των Ελλήνων αλιέων και του Τουρισμού. Τέτοιου είδους δημοσιεύματα εκθέτουν τη χώρα μας και είναι  τελείως αβάσιμα».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ