Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Συνεδριάζει το Παρατηρητήριο της Ευρωπαϊκής Αγοράς Γάλακτος


Την πρώτη του συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τρίτη 27 Μαΐου, το οικονομικό συμβούλιο του Παρατηρητηρίου της Ευρωπαϊκής Αγοράς Γάλακτος στις Βρυξέλλες, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ίδρυσή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το εν λόγω Συμβούλιο προεδρεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και αποτελείται από εμπειρογνώμονες αντιπροσωπευτικών οργανώσεων της εφοδιαστικής  αλυσίδας γάλακτος (COPA, ECVC, CEJA, EMB, COGECA, EDA, EUCOLAIT and EUROCOMMERCE).

Στη σημερινή συνάντηση, οι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν τα τελευταία δεδομένα της αγοράς, και θα αξιολογήσουν την μεσο – μακροπρόθεσμη κατάσταση της αγοράς γαλακτοκομικών.

Ο στόχος είναι να παράσχουν, προς όφελος όλων των οικονομικών παραγόντων, μια σαφέστερη εικόνα της κατάστασης της αγοράς. Μια περίληψη των συζητήσεων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του παρατηρητηρίου στις επόμενες ημέρες.
Στο πλαίσιο της κατάργησης του συστήματος γαλακτοκομικών ποσοστώσεων την 1η Απριλίου 2015, το παρατηρητήριο γάλακτος που συστάθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποσκοπεί στην αύξηση της διαφάνειας και την παροχή δεδομένων ακριβείας της αγοράς, ούτως ώστε οι φορείς της αλυσίδας εφοδιασμού γάλακτος να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για τις επιχειρήσεις και να βοηθήσουν τον τομέα να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, μετά από 30 περίπου χρόνια κάτω από το καθεστώς ποσοστώσεων .
Τα δεδομένα του δικτυακού τόπου του παρατηρητηρίου ενημερώνονται συχνά και μια υπηρεσία ειδοποίησης με e -mail διατηρεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη που έχουν εγγραφεί ενημερωμένα για τις νέες εξελίξεις .

Δείτε περισσότερα στον σύνδεσμο: http://ec.europa.eu/agriculture/milk-market-observatory/index_en.htm


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου