Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

«Το ελληνικό ελαιόλαδο στις μεγάλες αγορές»


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα απευθύνουν χαιρετισμό στην εσπερίδα με θέμα «Το ελληνικό ελαιόλαδο στις μεγάλες αγορές», την οποία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου - ΣΕΒΙΤΕΛ σε συνεργασία με τα εμπορικά επιμελητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Κίνας, της Ρωσίας και του Καναδά στη χώρα μας.
Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαΐου 2014, ώρα 5.30μμ, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Βασ. Αλεξάνδρου 2, 16121 Αθήνα, η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό και έχουν προσκληθεί να την παρακολουθήσουν επιχειρηματίες του τομέα, εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων, εκπρόσωποι φορέων, δημοσιογράφοι και άλλοι.
Μεταξύ των θεμάτων τα οποία θα αναλυθούν είναι οι ευκαιρίες και τα κρίσιμα σημεία στις διεθνείς συναλλαγές, η υφιστάμενη κατάσταση, η δυναμική του προϊόντος στη διεθνή αγορά, ο ρόλος του μάρκετινγκ, οι μηχανισμοί και τα εργαλεία προώθησης του προϊόντος. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναφερθεί στις εξαγωγικές προοπτικές του ελληνικού ελαιολάδου, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου θα δώσει έμφαση στο Σήμα Ελληνικού Προϊόντος
Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ Γρηγόρης Αντωνιάδης και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων κ.κ. Αναστασόπουλος Σίμος, Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Δήμας Χρήστος, Πρόεδρος Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, Γιαννίδης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και Κατσιγιάννης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου.
Βασικοί εισηγητές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις αντίστοιχες αγορές, είναι: 
¨                 Τζένη Σκοτίδη, Συντονίστρια Επιτροπής Εξαγωγών 
ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
«Εξαγωγή Ελαιολάδου στην Ρωσία, Προοπτικές & Διαδικαστικά»
¨                   Αθανάσιος Φροντιστής,  π. Πρόεδρος ΟΠΕ  & 
Αντιπρόεδρος ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
«Μελέτη της ΕΜΙ Α.Ε. δείχνει το  δρόμο για τις εξαγωγές του Ελληνικού λαδιού, γενικά, αλλά και στην Κίνα ειδικότερα»
¨                 Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης,
Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
 «Το Ελληνικό Ελαιόλαδο στον Καναδά»
¨                 Δημήτρης Καραβασίλης, Special Advisor International Trade
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
 «Δυναμική του Ελληνικού Ελαιολάδου στην αγορά των ΗΠΑ»

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου