Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ελέγχους στην αγορά πραγματοποίησε το ΥΠΑΑΤ


Με αφορμή τις πρόσφατες διαμαρτυρίες καταναλωτών και φορέων κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας σχετικά με τη διαφημιστική προσφορά διακίνησης/πώλησης νωπού συσκευασμένου κρέατος αμνοεριφίων από τα διάφορα καταστήματα SUPER MARKETS, ή άλλα σημεία πώλησης ζωικών προϊόντων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, προέβη μέσω των αρμοδίων κτηνιατρικών υπηρεσιών και των εποπτευομένων οργανισμών ΕΦΕΤ και ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε στοχευμένους επιτόπιους ελέγχους, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση της υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων που διακινούνται σε προσφορά κατά την διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας καθώς και κάθε άλλη παράμετρος ορθής και εμπορική πρακτικής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου  ελέγχονται:

·        η υγιεινή και η ασφάλεια του συσκευασμένου προϊόντος  σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας.
·        η ορθή πρακτική αποθήκευσης, συντήρησης και έκθεσης προς πώληση των συσκευασμένων τεμαχίων νωπού κρέατος αμνοεριφίων.
·        Η προέλευση των σφάγιων, το δίκτυο διακίνησης  και όλα τα στάδια της  παραγωγικής διαδικασίας από την εκτροφή, το σφαγείο μέχρι την κατανάλωση.
·        η τήρηση της κρεοσκοπικής επιθεώρησης και της κατάλληλης σφράγισης των αμνοεριφίων στο σφαγείο προέλευσης.
·        Το ισοζύγιο των ποσοτήτων κρέατος κατά την προμήθεια και την πώληση του προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό.
·        Κάθε άλλη σχετική τεχνική, ποιοτική και υγειονομική προδιαγραφή του  συγκεκριμένου προϊόντος που διατίθεται ως νωπό κρέας αρνιού στην αγορά .

«Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις αγορές τους την εορταστική περίοδο του Πάσχα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου