Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ασ. Παπαγεωργίου στη βουλή για τα αγροτικά φ/β


Για τους αγρότες είναι ξεκάθαρο από το Νόμο ότι μιλούμε για κατ’ επάγγελμα αγρότες. Όσοι δεν είναι στο μητρώο ή βγουν από το μητρώο αγροτών παύουν να έχουν οποιαδήποτε ωφέλεια λόγω του ότι είναι αγρότες, τόνισε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ας. Παπαγεωργίου, στη βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του Λευτ. Αυγενάκη.
«Έχουμε δώσει ειδική μέριμνα για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα και τις αγροτικές τους καλλιέργειες. Εάν δεν είναι –επαναλαμβάνω- στο μητρώο αυτομάτως εκπίπτουν αυτού του δικαιώματος – των δικαιωμάτων μάλλον, καθώς δεν είναι ένα δικαίωμα, είναι αρκετά δικαιώματα», πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργίου.


Για τις τράπεζες


«Για τα τραπεζικά, λοιπόν, έχουν γίνει –όπως σας είχα πει και τότε και το είχα πει και στην Επιτροπή- πάρα πολλές συζητήσεις και μεγάλη συνεργασία με τις τράπεζες οι οποίες, απ’ ότι είχαν πει, θα έχουν την ανάλογη τραπεζική συμπεριφορά ως προς τους παραγωγούς, τους επιχειρηματίες επενδυτές.


Είναι στη δική τους ευχέρεια και απ’ ό,τι γνωρίζω –απλά δεν μπορώ να πω εγώ αυτή τη στιγμή λεπτομέρειες, εάν είναι από τη δική τους πλευρά– τόσο από τις κεντρικές τράπεζες όσο και από τις συνεταιριστικές θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις. Και ελπίζω να το συζητήσουμε επίσημα και σε επόμενη ερώτηση», κατέληξε ο υφυπουργός.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου