Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Θοδωρής Κορωναίος: ΄΄Πρέβεζα, ένας μαγικός τόπος΄΄




Πρέβεζα, ένας μαγικός τόπος, δέσμιος στρεβλών αντιλήψεων και συμφερόντων.
Σήμερα η ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, ένας μαγικός, αγαπημένος για πολλούς από εμάς και με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα τόπος, παρουσιάζει τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις της άναρχης ανισομερούς και επιθετικής ανάπτυξης, των μικροσυμφερόντων, της καταστροφής του φυσικού, ιστορικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και της αδυναμίας δημιουργίας ενός ποιοτικού και αναγνωρίσιμου αγροτικού και τουριστικού προϊόντος.
Οι άρχοντες του Δήμου χρόνια τώρα «εκσυγχρονίζουν» και εφαρμόζουν «μοντέρνες» μεθόδους. Ο τόπος όμως βουλιάζει και καταστρέφεται, από την ατολμία τους να πατάξουν την ανομία και να εφαρμόσουν δικαιοσύνη και από τη νοοτροπία τους να κάνουν τα χατίρια της εκλογικής τους πελατείας, προωθώντας τα στενά μικροπολιτικά τους συμφέροντα ενάντια στο συμφέρον των πολλών.
Τα αστραφτερά, πλαστά χαμόγελα δε μπορούν άλλο να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των σημερινών και των προηγούμενων διαχειριστών της Δημοτικής εξουσίας και την αποτυχία τους να οραματιστούν και να διεκδικήσουν ένα σχέδιο τοπικής βιώσιμης ανάπτυξης, που θα περιλαμβάνει τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.
Θα μπει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκκαλο ή θα παρηγορούμαστε με εξαγγελίες και φανφάρες. Οι πολίτες δεν ξεγελιούνται πια από εκείνους που συστηματικά και επανειλημμένα τους έχουν προδώσει και κοροϊδέψει!
Ο Δήμος Πρέβεζας έχει ανάγκη από ένα σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα τον καθιστά χώρο Πολιτισμού, ποιοτικού και ήπιου τουριστικού προορισμού και οργανωμένης Αγροτικής παραγωγής.
Αποφάσισα να συμμετέχω ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία με Υποψήφιο Δήμαρχο το Δημήτρη Βασιλείου, θέλοντας να συμβάλλω με τις γνώσεις, την εμπειρία και τη μέχρι σήμερα ενασχόληση και δραστηριότητά μου, ειδικά στα θέματα της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και του περιβάλλοντος, στην προοπτική ενός Δήμου ανοιχτού για τους Δημότες με στόχο την προκοπή και τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής.
Για αυτό ζητώ την στήριξη και την Ψήφο σας.
Σύντομο Βιογραφικό:
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πρέβεζα , σπούδασα στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, με ειδίκευση στην Τεχνολογία Τροφίμων. Έχω εργαστεί γεωπόνος στον ΕΛΓΑ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ και ως Διευθυντής παραγωγής στον Όμιλο Νιτσιάκου στην Άρτα και τα Ιωάννινα. Από το 2001 δραστηριοποιούμαι ως Ιδιώτης στον Μελετητικό τομέα με σχεδιασμό και υλοποίηση πολλών Αναπτυξιακών, Αγροπεριβαλλοντικών και περιβαλλοντικών έργων καθώς και με τη μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων ποιότητας. Είμαι από το 2010 Τεχνικός Σύμβουλος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας, καθώς και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας. Ασχολούμαι με την ορειβασία και την αναρρίχηση και έχω διατελέσει την προηγούμενη τριετία Αντιπρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας .
Τηλ. 6976556041, mail: Koronth@yahoo.gr, facebook: Thodoris Koronaios


Η Ένωση Νέων Αγροτών (Ε.Ν.Α.) Νομού Πρέβεζας σου εύχεται καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου