Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Άνοδο στις τιμές του ιταλικού ελαιολάδου



Αύξηση της τάξης του 18% σηµειώνουν οι τιµές του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου στην ιταλική αγορά τους τελευταίους τέσσερις µήνες, ακολουθώντας µιας σταθερά ανοδική πορεία, σύμφωνα με στοιχεία του Ismea.
Πλέον η µέση τιµή παραγωγού στην ιταλική αγορά διαµορφώνεται στα επίπεδα των 3,24 ευρώ το κιλό, σύµφωνα µε το Ινστιτούτο ISMEA, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών. Μάλιστα οι τιµές των τελευταίων εβδοµάδων έχουν ξεπεράσει τις αντίστοιχες περσινές αφού είναι υψηλότερες κατά 4,9% σε σύγκριση µε τις αντίστοιχες περσινές. Όσον αφορά τις ιταλικές εξαγωγές εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ήταν µειωµένες κατά 9,2% τον Ιανουάριο του 2014 σε σύγκριση µε τον ίδιο µήνα πριν από ένα χρόνο.
 
Σύµφωνα µε το ιταλικό περιοδικό Olioofficina, οι µέσες ενδεικτικές τιµές του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για τον Μάρτιο, διαµορφώθηκαν στα επίπεδα των 2,80-2,85 ευρώ το κιλό στην Ελλάδα, στα 2,35-2,40 ευρώ το κιλό στην Τυνησία και στα 1,95-2,02 ευρώ το κιλό. Στο εβδοµαδιαίο δελτίο τιµών του ιταλικού Ινστιτούτου ISMEA, η τιµή του ελληνικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου διαµορφώνεται στα 2,84 ευρώ το κιλό στη Σπάρτη, στα 2,78 ευρώ το κιλό στην Καλαµάτα και στα 2,77 ευρώ το κιλό στην Κρήτη. Η τιµή του παρθένου ελαιολάδου στην Κρήτη και τη Μυτιλήνη διαµορφώνεται στα 2,08 ευρώ το κιλό, ενώ τα λαµπάντε πωλούνται στα επίπεδα των 1,88 ευρώ το κιλό.
 
Στην Ισπανική αγορά οι τιµές για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο κινούνται ελαφρά διορθωτικά και διαµορφώνονται στα επίπεδα των 2,12 ευρώ το κιλό. Η τιµή αυτή είναι χαµηλότερη κατά 1,5% σε σύγκριση µε την προηγούµενη εβδοµάδα και κατά 25,9% σε σύγκριση µε την αντίστοιχη πριν από ένα χρόνο.

ΠΗΓΗ :ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου