Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

"Πράσινο φως" για πάγωμα δανείων κτηνοτρόφων



Αναστολή καταβολής δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα δάνεια που έχουν λάβει οι κτηνοτρόφοι προβλέπει απόφαση που θα υπογράψει άμεσα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Τη διαβεβαίωση αυτή παρέσχε ο ίδιος σε επικοινωνία που είχε με τη βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου κατόπιν πρωτοβουλίας της τελευταίας.


Όπως επεσήμανε ο ίδιος, στην παρούσα φάση ολοκληρώνει τις διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η απόφαση θεωρείται αναγκαία εξ’αιτίας της οικονομικής συγκυρίας.


Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα, ο κ. Σταϊκούρας είχε υπογράψει ανάλογη απόφαση το 2011 και είχε δοθεί παράταση της αναστολής καταβολής δόσεων έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2013.


Στην ανακοίνωσή της, η κα Αυγερινοπούλου τονίζει ότι «με παρεμβάσεις και συγκεκριμένες ενέργειες υποστηρίζει τον καθημερινό αγώνα των κτηνοτρόφων και των αγροτών, καθώς θεωρεί ότι ο πρωτογενής τομέας συνιστά έναν από τους βασικούς πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό εξάλλου, οργάνωσε πρόσφατα συνάντηση εκπροσώπων τους με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου